duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Medvedev amenință cu lansarea unui război împotriva NATO și își anunță favoriții la alegerile programate în Europa

  de - | 5 februarie 2024, 7:50 PM | Internaţional

  0

  Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, cunoscut ca una dintre principalele portavoci din interiorul sistemului ale propagandei Kremlinului, amenință cu lansarea unui război împotriva NATO și face declarații cu iz de ingerință electorală în contextul apropierii unor alegeri importante în Europa.

  Deranjat de exercițiile militare „Steadfast Defender 2024”, cel mai amplu antrenament NATO de la încheiera Războiului Rece, Dmitri Medvedev lansează critici la adresa politicienilor și generalilor occidentali într-un limbaj nedemn pentru un fost șef de stat.

  Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova acuză că generalii occidentali încearcă „încă o dată să sperie” Rusia. Apoi amenință cu un „mare război” Rusia-NATO, susținând, în stilul specific al propagandei Kremlinului, că Rusia nu va iniția atacul, ci va răspunde „adecvat” în cazul încălcării integrității sale teritoriale.

  „Același lucru (un mare război, n. red.) se va întampla dacă vreo țară NATO va începe să pună la dispoziția susținătorilor lui Bandera aerodromurile sale. Aceștia vor deveni cu siguranță o țintă legitimă pentru forțele noastre armate și vor fi distruși fără milă. Toate căștile cu simboluri NATO care astăzi își zornăie cu fanfaronadă armele nu departe de granițele noastre ar trebui să țină minte acest lucru”, a scris fostul președinte rus.

  Pe de altă parte, Medvedev a anunțat într-un mesaj ulterior că Rusia vrea să „sprijine în toate modurile posibile” partidele politice anti-sistem din Europa.

  „Sarcina noastră este de a-i susţine pe aceşti politicieni şi partidele lor din Occident în toate modurile posibile, ajutându-i apertum (deschis, n. red.) şi secretum (în secret, n. red.) să obţină rezultate decente în alegeri”, a scris fostul președinte rus pe canalul său de Telegram.

  Medvedev nu enumeră anumite formațiuni politice, dar spune că acestea au „un program naţional care se opune globalismului american, atât de stânga, cât şi de dreapta” sau care se opun „dispariţiei patriei ruseşti”.

  Amestecul Kremlinului în alegerile din Europa este bine cunoscut de mai mulți ani, dar anunțul lui Medvedev survine într-o perioadă delicată a războiului din Ucraina, unde Vladimir Putin speră să câștige pe măsura reducerii susținerii occidentale pentru Kiev.

  Prin urmare, Kremlinul mizează pe erijarea atât în Europa, cât și în Statele Unite a unor actori politici anti-sistem favorabili politicilor sale.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.