duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Dmitri Medvedev: „Nu ne oprim până nu luăm și Kievul!”

  de - | 22 februarie 2024, 5:46 PM | Internaţional

  1

  Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent numărul doi în Consiliul de Securitate rus, a spus că Rusia nu se va opri până când nu va captura Kievul și a numit Odesa „oraș rusesc”.

  Dmitri Medvedev a spus că pentru „a atinge obiectivele operațiunii speciale, va trebui să ajungem la Kiev”. Potrivit acestuia, dacă Kremlinul nu reușește să o facă acum, „o vor face după ceva timp”.

  Kremlinul crede că Kievul este „o amenințare la adresa existenței Rusiei” și oricum este un „oraș rusesc”. Medvedev a menționat și Odesa, pe care a numit-o „un oraș rusesc”. „Odesa, întoarce-te acasă, o așteptăm pe Odesa în Federația Rusă”, a spus el.

  Medvedev a mai spus că „discuțiile de pace” și „concesiile teritoriale” nu vor oferi decât timp Kremlinului să-și recapete capacitatea de luptă, astfel încât să poată încerca apoi să captureze Kievul și alte orașe ucrainene din nou.

  În cadrul conferinței sale anuale din 2023, Vladimir Puțin a spus că „Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru”.

  Potrivit președintelui, sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus, deoarece acestea sunt „teritorii istorice rusești”. Putin a spus că, după prăbușirea URSS, Rusia a intrat în resemnare și s-a retras din „teritoriilor sale ancestrale”.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.