Medicul arădean Vlad Roșca:„La Nădlac nu luptăm doar cu epidemia, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară”

  de Lucian Dănilă | 21 martie 2020, 9:08 AM | Coronavirus | Topic special

  1

  Medicul arădean Vlad Roșca este unul dintre cei mulți care lucrează pentru noi, ca noi să stăm acasă. Obosit după zeci de ore de lucru, medicul arădean a povestit printr-o postarea pe Facebook cum a trăit ultimele zile în Vama Nădlac, loc prin care au intrat în țară în ultimele zile mai bine de 12.000 de români întorși din țările europene.

  Cei mai mulţi dintre ei cei care s-au întors în aceste zile au fugit de stările de urgenţă care au fost instaurate în Germania, Austria, Franţa, Spania, chiar şi din Italia, pentru că nu au documente de şedere, nici locuri de muncă legale.

  În frontiera de la Nădlac se face triajul epidemiologic. Cei veniţi din zone roşii sunt introduşi în carantină, însă numărul acestora este foarte mic. Aproape nimeni nu recunoaşte cu adevărat de unde vine.

   

  O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie

  „Seara a început cu o linişte deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii. Iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: Noaptea aceasta va fi liniste.

  Pe la 3 şi ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe patru coloane. Erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe dar nu unde se termină. A inceput haosul!

   

  Echipa poliţiei de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi noi toţi medicii împreună cu asistenţi ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu şi volumul mare de lucru era de aşteptat.

  După câteva minute însă am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie.

  Aroganţă, superficialitate, lipsa de educaţie şi de ruşine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic…izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate erau un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzuta ca ultima oportunitate şi șansă.

  Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problemă asociată celor ce vor urma.

  După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme. Ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc ci noi suntem România, cei ce tragem pentru ţara asta.

  P.S. Nu vorbim de diasporă, nu vorbim de români din străinătate care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, a conchis Vlad Roşca.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.