Medeea Chiriac, o nouă actriță angajată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”





Medeea Chiriac, în vârstă de 22 ani, se alătură echipei de actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Alături de ea, nou venit la Arad este Tudor Jula, despre care am scris ieri.
Tânăra actriță vine din Bacău și, precum Tudor Jula, rolul cu care a convins managementul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” a fost cel din „Luntrașul”, care a avut premiera în 22 mai. În acel spectacol, regizat de Horia Suru, Medeea a jucat rolul unui băiat numit Oscar. Amândoi sunt acum angajați cu acte în regulă la instituția arădeană de cultură pe perioadă determinată.
În prezent, Medeea Chiriac este masterandă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, cu specializarea în „Teatru Comunitar și Terapeutic”.
În cadrul facultății, a jucat în spectacole precum „Med/ea sau despre fericire conjugală” (de Roxana Marian), „Macbeth” (de William Shakespeare), „Un tramvai numit dorință” (de Tennessee Williams), iar în anul 3 a lucrat pentru prima oară cu regizorul Horia Suru, în spectacolul „Efectul Lucifer”. În cadrul liceului, a jucat în spectacolele „Exploziv” (piesă de Elise Wilk) și „Îngropându-l pe Gupi” (de Andrei Ursu).
Foto: Medeea Chiriac, Facebook
A participat la workshop-uri de dans și mișcare scenică (realizat de Andrea Gavriliu), de mască Commedia Dell’Arte (realizat de Tudor Lucanu), de ImproShow (realizat de Dragoș Muscalu – cel care a realizat la Arad spectacolul de improvizație „Zise el, zise ea”), de vorbire (realizat de Jarek Scharski), de actorie de film (cu Domnica Cîrciumaru, Cristina Flutur, Fatma Mohamed, Alexandru Mironescu, Rareș Abraham), printre altele.
Citește și:
• O nouă premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, înainte de închiderea stagiunii: „Aniversare”
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)