sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Medeea Chiriac, o nouă actriță angajată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Tomck@t | 25 iunie 2024, 7:03 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  2

  (foto: Medeea Chiriac, Facebook)

  Medeea Chiriac, în vârstă de 22 ani, se alătură echipei de actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Alături de ea, nou venit la Arad este Tudor Jula, despre care am scris ieri.

  Tânăra actriță vine din Bacău și, precum Tudor Jula, rolul cu care a convins managementul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” a fost cel din „Luntrașul”, care a avut premiera în 22 mai. În acel spectacol, regizat de Horia Suru, Medeea a jucat rolul unui băiat numit Oscar. Amândoi sunt acum angajați cu acte în regulă la instituția arădeană de cultură pe perioadă determinată.

  În prezent, Medeea Chiriac este masterandă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, cu specializarea în „Teatru Comunitar și Terapeutic”.

  În cadrul facultății, a jucat în spectacole precum „Med/ea sau despre fericire conjugală” (de Roxana Marian), „Macbeth” (de William Shakespeare), „Un tramvai numit dorință” (de Tennessee Williams), iar în anul 3 a lucrat pentru prima oară cu regizorul Horia Suru, în spectacolul „Efectul Lucifer”. În cadrul liceului, a jucat în spectacolele „Exploziv” (piesă de Elise Wilk) și „Îngropându-l pe Gupi” (de Andrei Ursu).

  Medeea Chiriac, o nouă actriță angajată la Teatrul Clasic Ioan Slavici
  Foto: Medeea Chiriac, Facebook

  A participat la workshop-uri de dans și mișcare scenică (realizat de Andrea Gavriliu), de mască Commedia Dell’Arte (realizat de Tudor Lucanu), de ImproShow (realizat de Dragoș Muscalu – cel care a realizat la Arad spectacolul de improvizație „Zise el, zise ea”), de vorbire (realizat de Jarek Scharski), de actorie de film (cu Domnica Cîrciumaru, Cristina Flutur, Fatma Mohamed, Alexandru Mironescu, Rareș Abraham), printre altele.

  Citește și: 

  •  O nouă premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, înainte de închiderea stagiunii: „Aniversare”

   INTERVIU | Marina Palii: „Au fost patru ani cu bune și cu rele. A trebuit să-mi pun niște întrebări foarte serioase”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.