luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medalia „Academician Corneliu Miloşi” pentru cei peste 25 de ani dedicaţi sudurii

  de Special Arad | 4 mai 2018, 11:37 AM | Regional

  0

  Institutul de Sudură Timişoara a fost, în perioada 25-27 aprilie 2018, gazda Conferinţei de Sudură din România. Timp de trei zile, reprezentanţii asociaţilor de sudură au discutat şi analizat problemele cu care această „breaslă” se confruntă, au organizat o sesiune de comunicări ştiinţifice în domeniu, dar proba de foc a fost în cea de a doua zi, respectiv în 26 aprilie, când a avut loc faza naţională a concursului „Tineretul Sudează”.

  Au particitat din păcate doar 15 sudori, din 5  judeţe, respectiv Arad, Timiş, Sibiu, Bistriţa şi Cluj.

  Şi în acest an, sudorii arădeni şi-au demonstrat din plin talentul şi s-au întors acasă aducând trei medalii: două de aur şi una de bronz, respectiv Premiul I la procedeul MIG-MAG: Răzvan NEDELCU – PAB Romania Arad şi student la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Premiul I la procedeul MMA (electrod): Florin ŢUGUI- Astra Rail Industries SRL şi Premiul III la procedeul TIG-WIG: Kovacs Robert –  Astra Rail Industries SRL.

  Medalia „Academician Corneliu Mikloși”

  După 10 ani de activitate şi împlicare în tot ceea ce înseamnă sudură în România, cea mai înaltă distincție din „breasla” sudorilor români i-a fost acordată  domnului ing. Ioan Marin Crișan, fondatorul școlii de sudură Crișan din Arad.

  „După 10 ani de muncă şi împlicare în tot ceea ce înseamnă sudură în România, de la înfiinţarea Şcolii de sudură Crişan din Arad, continunând cu  încurajarea și pregătirea viitorilor sudori, şi aici anintesc despre cele 10 promoţii şi cei 150 de sudori cu diplome recunoscute în ţară şi străinătate,  promovarea acestei meserii la noi în țară și peste hotare după desfiinţarea şcolilor profesionale, dezvoltarea Asociației de Sudură din România, până la  cele două premii internaţionale oferite de către Uniunea Europeană,  respectiv  locul VI la Bratislava în 2016 şi locul  V la Tallin în Estonia în 2017,  în cadrul «Premiile pentru promovarea Intreprinderilor Europene», sunt mândru că am primit acaestă valoroasă distincţie, Medalia «Academician Corneliu Mikloși». Esto o recunoaştetre binemeritată a dărurii, implicării şi ştiinţei mele în această meserie atât de grea şi totuşi atât de frumoasă. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri şi vă reammintesc încă odată sloganul Şcolii de Sudură Crişan, intrat deja în istoria breslei: «În viață și-n natură, nu-i nimic fără sudură!»”, a declarat Ioan Marin Crișan la finalul Conferinţei de la Timişoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.