sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mecanismul de protecție civilă, activat de UE după dezastrul din Turcia și Siria

  de - | 6 februarie 2023, 3:45 PM | Internaţional

  0

  Uniunea Europeană a mobilizat rapid echipe de căutare şi salvare în Turcia, în urma solicitării acestei ţări de a activa Mecanismul de protecţie civilă al UE, după ce un cutremur puternic a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni regiunea turcă Gaziantep, care a avut impact şi asupra Siriei vecine.

  Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Ungaria, a anunţat purtătorul de cuvânt Balazs Ujvari în cadrul briefingului de presă zilnic al Comisiei.

  Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă al UE este în contact direct cu autorităţile turceşti pentru a coordona sprijinul suplimentar, dacă este necesar.

  De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate.

  Blocul comunitar este pregătit să îi sprijine pe cei afectaţi din Siria prin intermediul programelor de asistenţă umanitară, a menţionat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

  Cutremurul cu magnitudinea de 7,7 grade s-a soldat cu aproape 1.400 de morţi, dintre care cel puţin 912 în Turcia şi 473 în Siria. Numărul răniţilor este de aproximativ 5.300 în Turcia şi 1.382 în Siria. Un al doilea seism cu magnitudinea de 7,6 grade s-a produs luni, la ora 10:24 GMT, în sud-estul Turciei, cu epicentrul la aproximativ 80 de kilometri nord de primul seism.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.