marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mbappe cere de la Paris SG salarii şi prime neplătite de aproape 100 de milioane de euro

  de Special Arad | 22 iunie 2024, 4:55 PM | Sport

  0

  Atacantul a cerut oficial conducerii echipei Paris SG să îi plătească salariile şi primele neplătite. Totalul, potrivit L’Equipe, este în jur de 100 de milioane de euro.

  Fotabalistul a trimis recent o scrisoare clubului din capitală în care îi cere să achite salariile, scrisoare care a fost trimisă şi la Liga Profesionistă de Footbal (LFP), au declarat, vineri, pentru AFP surse apropiate jucătorului, confirmând o informaţie din L’Equipe

  Problema nu a fost încă înaintată comisiei juridice a LFP, cele două părţi fiind încă în faza de negociere.

  PSG, care a fost forţată să-şi lase atacantul să plece la Real Madrid în această vară, nu i-a plătit salariile şi bonusurile din aprilie şi mai, potrivit unei surse apropiate problemei.

  Aceste tensiuni reapar în ciuda faptului că ambele părţi au indicat la începutul anului că au ajuns la un acord pe această temă.

  Ambele părţi au declarat că atacantul, care este încă legat contractual de PSG până la 30 iunie, a renunţat la o parte din bonusurile sale într-un acord cu clubul vara trecută, după ce a fost lăsat pe tuşă timp de o lună.

  Potrivit unei surse apropiate clubului, aceste bonusuri erau în valoare de aproximativ 60-70 de milioane de euro la momentul respectiv, oferind clubului o acoperire financiară pentru plecarea starului francez, al cărui contract expira în iunie şi care era liber să se mute unde dorea fără nicio taxă de transfer.

  În cele din urmă, însă, clubul i-a plătit această primă lui Mbappé în februarie, potrivit uneia dintre sursele apropiate negocierilor declarate pentru AFP, fără a preciza motivele acestei schimbări.

  Prin semnarea prelungirii contractului său până în 2022, Mbappé şi-a asigurat un salariu de 72 de milioane de euro brut pe an, o primă de semnătură de 150 de milioane de euro, plătibilă în trei tranşe, şi o primă de fidelitate de valoare crescătoare (70 de milioane de euro brut în primul an, 80 de milioane de euro în al doilea şi 90 de milioane de euro dacă se exercită opţiunea pentru un al treilea sezon), potrivit Le Parisien.

  Citește și: Atenționare în plină caniculă: un nou val de praf saharian lovește România

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.