marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenționare în plină caniculă: un nou val de praf saharian lovește România

  de Special Arad | 22 iunie 2024, 3:34 PM | Naţional

  0

  Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România şi va ţine câteva zile, astfel că se suprapune peste codurile de caniculă emise de ANM.

  Până luni, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

  „În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”, anunță, sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie.

  Depunerile de praf vor putea fi observate mai ales în zonele și în intervalele în care va ploua.

  „Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

  Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară”, se mai arată în finalul comunicatului.

  Citește și: Hai, România! Milioane de suporteri așteaptă meciul cu Belgia, la EURO 2024, care se va desfășura în această seara, de la ora 22

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.