Măsuri pentru costuri mai mici cu energia

  de - | 1 July 2022, 3:25 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul arădean Adrian Wiener a inițiat un proiect legislativ prin care sunt facilitate investițiile pentru reducerea consumului de energie, cu efecte benefice asupra costurilor tot mai mari suportate de populație.

  Adrian Wiener, deputat USR: „Criza prețurilor la energie trebuie gestionată complex, prin politici publice coerente, care să adreseze toate componentele: creșterea sustenabilă a producției, accesibilizarea prețului prin instrumente fiscale adecvate, dar și eficientizarea folosirii energiei.

  Împreună cu colega mea Cristina Prună am propus o inițiativă legislativă pentru reducerea TVA la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice, pe o perioadă de 5 ani.

  România va trebui să ajungă la independență energetică. A devenit o problemă de siguranță națională. Energia este sursă primară majoră de inflație, alături de combustibil. Creșterile impredictibile de preț se transferă pe lanț în prețurile tuturor bunurilor și serviciilor. Măsurile de plafonare nu pot continua la nesfârșit și vor înceta la 1 aprilie 2023. 

  Statul român trebuie să devină un partener pentru cetățean în această criză majoră a energiei. Suntem datori să propunem soluții, politici publice. Scăderea consumului de energie este esențială pentru a trece prin șocul creșterii uriașe a prețurilor. Sunt convins că accesibilizarea costurilor pentru soluțiile tehnice de creștere a eficienței energetice și de reducere a consumului din rețelele de distribuție este o componentă critică.  

  Astfel, este esențială descărcarea prețului de TVA și stimularea prin acest instrument fiscal a investițiilor pe această componentă. Cât mai mulți dintre români trebuie să devină prosumatori. 

  Propunerea este semnată și susținută și de parlamentari ai altor partide și sper ca pe circuitul legislativ să îi putem convinge pe toți de necesitatea introducerii materialelor de termoizolație în acest pachet de stimulare fiscală.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.