Măsură halucinantă la IȘJ Arad! Profesorii, obligați să meargă la școală deși cursurile au fost suspendate din cauza coronavirusului (ATAȘAMENT)

  de Lucian Dănilă | 10 martie 2020, 5:24 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  12

  Inspectoratul Școlar Județean Arad a luat o măsură care pare greu de înțeles dată fiind cauza pentru care Guvernul României a luat decizia suspendării cursurilor la învățământul preuniversitar pentru o perioadă de 11 zile, mai precis până la data de 22 martie 2020.

  În această dimineață a avut loc o videoconferință în cadrul căreia s-au luat mai multe măsuri. Printre ele a fost vorba despre amânarea a tot ceea ce înseamnă Simularea EN sau BAC.

  Printr-o notă internă, trimisă fiecărui cadru didactic din Arad, notă semnată de ing. Mihai Dumitrescu de la IȘJ Arad, fiecare învățător, educator sau profesor, ca de altfel orice angajat al instituțiilor școlare din județ, au obligația să se prezinte la serviciu în toată această perioadă.

  Unii dintre profesori sunt revoltați după ce au fost informați despre măsura de a-i obliga să se prezinte la serviciu.

  „Păi pentru ce s-a luat măsura de a fi suspendate cursurile școlare? Vorbim despre o epidemie, iar suspendarea cursurilor s-a luat tocmai pentru a nu sta în colectivitate pentru a putea să ne protejăm de posibila infectare cu coronavirus. Adică copiii ne stau acasă, iar noi mergem să stăm în colectivitate, să ne uităm zilnic unii la alții, existând chiar posibilitatea să fim infectați. Păi ori închidem de tot școlile, ori ce facem? Pentru ce suntem duși toți grămadă la școală dacă nu avem cui să predăm lecțiile? Cred că la ISJ Arad nu s-a înțeles pe deplin de ce au fost luate aceste măsuri. Este o decizie, o măsură, care a fost luată doar la Arad”, spune unul dintre profesorii nemulțumiți de decizia celor de la IȘJ Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce profesorii nu se impart in clase sau birouri (informatica, chimie, fizica) astfel incat sa “lucreze” la metode de imbunatatire a sistemului de invatament, metode de predare si alte situatii de genul acesta? Este momentul idea…sau pentru bugetari nu exista “imbunatatirea procesului la locul de munca”? 😀

   --13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.