Maschio Gaspardo, compania italiană cu unități în peste 100 de țări, și-a mărit hala de producție de la Chișineu Criș
La evenimentul de celebrare – prilejuit de mărirea cu 20 la sută a halei de producție – a firmei Maschio Gaspardo, care a avut loc astăzi la Chișineu Criș, au participat reprezentanții mai multor instituții din toată țara, dar în special din Arad. Printre invitați îi enumerăm pe Gheorghe Falcă (europarlamentar PNL), Toth Csaba (prefectul Aradului), Ionel Bulbuc (vicepreședintele Consiliului Județean Arad), Sergiu Bîlcea (deputat PNL), Gheorghe Domșa (membru în Consiliul de Administrație al casei Naționale de Asigurări de Sănătate), fostul primar al orașului, Gheorghe Burdan și actualul edil Flavius Chereji.
Povestea companiei Maschio Gaspardo de la Chișineu Criș a început în urmă cu aproximativ 18 ani atunci când Egidio Maschio, fondatorul companiei, a venit cu ideea că România, mai exact Chișineu Criș, ar fi o locație ideală dezvoltarea afacerii. Mirco Maschio, fondatorul și președintele curent al companiei, a reușit să preia funcția tatălui său și să ducă „tradiția” familiei mai departe. Toate acestea nu puteau fi realizate la fel de ușor fără ajutorul fostului primar, lucru care a fost menționat în timpul discursului lui Mirco Maschio, mai ales pentru că acesta a fost alături de firma Maschio Gaspardo timp de 17 ani.
Desigur, firma are o „viață” lungă în spate. Conform informațiilor, Maschio Gaspardo este un grup de companii producătoare de mașini agricole din Italia care deține unități de producție în Italia, România, India, China și are 12 filiale comerciale în Germania, Franța, Spania, Polonia, Ucraina, India, România, Iran, Turcia, Statele Unite ale Americii și Canada. Este o afacere de familie lansată în 1964 de doi frați: Egidio și Giorgio Maschio, în Padova, Italia. În anul 1975 încep exporturile de produse Maschio, iar în anul 1979 este deschisă o nouă fabrică de producție în Cadoneghe (Padova).
În anul 1994 Maschio se extinde prin cumpărarea companiei Gaspardo Seminatrici. Maschio Gaspardo intră pe piața din România în anul 2003, când începe producția de echipamente agricole la fabrica de la Chisineu Criș.
În 2004, Maschio Gaspardo deschide o fabrică din China, Qingdao (Shandong), pentru producția unei game de grape rotative mici, tocătoare de iarbă și motocositoare de finisat pentru piața asiatică. În anul 2011, Maschio Gaspardo deschide o fabrică în India, la Aundh, pentru a produce grape rotative și tocătoare pentru piața internă. Un an mai târziu, grupul anunță achiziționare firmei Feraboli, o companie istorică din Cremona, cunoscută în întreaga lume pentru utilajele de prelucrat fânul. Tot în anul 2014 are loc modernizarea și extinderea fabricii din China, Qingdao (Shandong).
„Este o mare plăcere și satisfacție faptul că astăzi reușim să onorăm extinderea halei de producție de aici din Chișineu Criș. Legătura cu România este una de lungă durată. Am ajuns aici în 2003 cu prima fabrică de producție iar acum, 18 ani mai târziu, compania noastră a ajuns principalul producător de mașini agricole din țară, o mândrie pentru noi. Când tatăl meu a fost pentru prima dată în România ne-a spus, cu mult entuziasm, că este o țară potrivită pentru prima noastră fabrică din străinătate. El a vorbit despre poziția logistică a orașului și despre ce putem face aici. Relațiile dintre Italia și România sunt intense și productive. Este important să reamintim că Italia este al doilea partener comercial al României și că relațiile economice dintre cele două țări sunt foarte solide. Astăzi am reușit să extindem firma cu 20%, toate acestea pentru a produce utilaje de calitate care vor ajunge în toată lumea. Până acum, produsele noastre au ajuns în 114 țări din lume.
Cuvinte precum inovație, tehnologie, agricultura de precizie nu mai sunt doar concepte abstracte de urmărit pentru Maschio Gaspardo. Noi investim de ani de zile în aceste lucruri și mereu am avut ca obiectiv îmbunătățirea constantă a utilajelor agricole”, a spus Mirco Maschio.
La final s-a tăiat și panglica pentru noua investiție, una importantă fiindcă a fost realizată în pandemie, dar au fost și oferite mai multe premii pentru cei prezenți, mai ales celor au fost alături de firma italienească încă de la început.
Comentariile portalului
Daca nu sunt artificii, cum explici fenomenul? Am copii la școală , ambii la școală la care sunt arondați si anume Gen 4. Au colegi in clasa de peste tot, de (...)
Nu știu. Lumineaza-ne. Care sunt artificiile și eventualele ilegalități pe care le insinuează celălalt deștept ?
@iman, habar n-ai ce vb. Stai in banca. Zice bine cel de mai sus. Cate clase trebuie sa aiba o scoala? Cum se calculeaza? Anator ce esti.