miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mărul discordiei: salariul minim pe economie în Germania

  de Special Arad | 7 ianuarie 2015, 10:51 AM | Internaţional | Video

  0

  De la 1 ianuarie în Germania a fost introdus tariful minim pe economie de 8,50 euro/oră. Susţinătorii noii reforme vorbesc despre salarii echitabile şi creşterea puterii de cumpărare. Adversarii acesteia se tem că noul tarif va duce la dispariţia multor locuri de muncă.

  În vestul Germaniei 14,6% din angajaţi câştigă mai puţin de 8,50 euro / oră. În est, 26,5% din muncitori sunt în aceeaşi situaţie. În SUA, unde salariul minim a fost introdus în 1937, doar 5% din angajaţii cu normă întreagă sunt remuneraţi cu venitul minim. Acelaşi procentaj se înregistrează şi în Marea Britanie – ţară care a optat pentru acest sistem în 1999.

  Salariul minim este valabil în cazul persoanelor majore care nu efectuează stagiul de formare profesională la locul de muncă. Exceptaţi de la regulă sunt în primele şase luni de la obţinerea unui loc de muncă şomerii pe termen lung. O comisie specializată va decide în 2017 dacă tariful de 8,50 euro/ oră va fi ajustat sau nu.

  Citește continuarea pe Deutsche Welle

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.