marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mărturii cutremurătore ale martorilor masacrului de la Paris: „Trăgeau în oameni, reîncărcau și iar trăgeau…”

  de Special Arad | 14 noiembrie 2015, 10:10 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Peste 150 de oameni şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste de vineri seară din Paris. Cei care au supravieţuit atacurilor au făcut o serie de mărturii cutremurătoare.

  Mărturii din carnagiul de la Bataclan O tânără care se afla în club în momentul atacului a declarat pentru televiziunea franceză BFM: „Am văzut doi bărbaţi. Cel mai mare dintre ei a spus « Ce căutaţi în Siria? O să plătiţi acum ». Apoi a deschis focul. Am văzut trupuri căzând în jurul meu. Eu am fost împuşcată în picior. A fost un carnagiu. Nu am văzut niciodată atâţia oameni morţi la un loc”, a povestit, fata, plângând.

  Ostaticii au scăpat urcându-se pe acoperiş Alţi oameni au reuşit să scape din Bataclan urcându-se pe acoperişul clădirii.  „Trecuseră aproximativ 30 de minute din concert când am văzut doi bărbaţi trăgând în public cu mitraliere. La început m-am ascuns după o boxă. Bărbaţii trăgeau sălbatic în mulţine şi în oamenii întinşi pe jos. Apoi am mers după alţi oameni care au fugit pe o uşă din dreapta scenei. Ducea la scări, dar toate uşile erau scărilor erau încuiate. Am stat acolo aproximativ 10 minute. Eram 30 sau 40 de oameni acolo. Apoi am mers mai departe pe scări şi am ajuns pe acoperiş. Am ieşit printr-o fereastră şi am văzut un bărbat dintr-un apartament din clădirea vecină care ne făcea cu mâna. Am ajuns pe acoperiş şi el ne-a lăsat să intrăm prin uşa de la mansarda sa”, a povestit bărbatul, citat de The Telegraph.

  Filme-mărturii de la noaptea terorii din Paris. Teroriștii strigau „Allah Akbar!” și au ucis cu sânge rece oameni nevinovați (LIVE VIDEO)

  Un alt martor care a reuşit să scape din sala de concerte Bataclan, unde peste 118 de ostatici au fost ucişi, a povestit că atacatorii „au tras în mulţime cu arme semiautomate”.   „Am reuşit să scăpăm. Era sânge peste tot”, a mărturisit acesta, citat de BBC.   Un alt martor care într-un bar cu soţia sa când teroriştii au deschis focul a povestit ce a văzut. „Sunt mulţi oameni morţi. E oribil. Eu eram în spatele barului. Nu am putut să văd nimic. Am auzit focuri de armă. Oamenii au căzut la pământ. Ne-am pus o masă peste cap ca să ne protejăm. Eram blocaţi în bar pentru că era o grămadă de trupuri în faţa noastră”, a povestit bărbatul.
  Un jurnalist se afla chiar în Bataclan în momentul atacului. „Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat la concert. Doi sau trei bărbaţi care nu purtau măşti aveau arme care arătau ca Kalashnikovurile şi au tras la întâmplare în mulţime. A durat între 10 şi 15 minute. A fost extrem de violent şi a fost panică. Atacatorii au avut suficient timp pentru a reîncărca de cel puţin trei ori. Erau foarte tineri”, a povestit jurnalistul. Un scoţian care se afla în apropierea clubului a povestit şi el ce a văzut. „Scoteam bani din ATM-ul de la staţia de metrou, la 50-70 de metri de Bataclan. Când mi-am luat banii, am auzit trei focuri de armă distincte. La început nu am crezut că sunt focuri de armă. Sunau aproape ca arficiciile. În acest timp, un bărbat înalt, masiv, care arăta caucazian, la aproximativ 50 de metri. Era în mijlocul străzii şi striga <<haideţi, haideţi!=””>> la oameni. Părea să fie bunul samaritean care le spunea oamenilor să plece din baruri şi cafenele şi să intre în club. În acest timp am văzut un alt foc de armă şi cineva s-a prăbuşit la pământ în afara clubului Bataclan”, a spus scoţianul.

  Un alt martor a povestit ce s-a întâmplat în restaurantul Petit Cambodge, unde au avut loc, de asemenea, atacuri armate. „Am auzit focuri de armă, 30 de secunde de focuri de armă, erau interminabile, am crezut că sunt artificii”, a spus bărbatul, citat de AFP.

  Un alt martor ocular spune că toată lumea din restaurant a căzut imediat la podea. „O fată era purtată pe braţe de un bărbat. Părea să fie moartă”, a povestit el.

  CITEȘTE AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT VINERI NOAPTEA!

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.