Martie minunată pentru copii la Teatrul de marionete
Dacă e martie, sunt cinci duminici numai bune pentru păpușărit! Iată care sunt poveștile de care vor avea parte cei mici în luna lui Mărțișor, duminică de duminică, de la ora 11.00 dimineața, la Teatrul de marionete:
3 martie – D-l Goe și Vizita
Un peron, o gară dintr-un oraș X, vorba d-lui Caragiale. Goe, Mam`mare și Mamița ajung pe peron, care în această propunere scenică, este sala de spectacole iar spectatorii – călători și ei. Trenul spre București apare la deschiderea de cortină. După urcarea în vagon încep să se succeadă, în compartiment și pe coridor, toate acele întâmplări binecunoscute deja, ale d-lui Goe, care este dus de mamițele lui la București să vadă fanfara militară, doar ca să nu rămână repetent. Partea a doua a spectacolului se întâmplă în casa familiei Popescu, unde fiul doamnei Popescu, Ionel Popescu, își serbează onomastica.
Adaptarea păstrează amprenta începutului de secol XX prin costume, decor și banda sonoră, în acelaș timp, completează cu câteva scene dramatizarea și comicul de situație, îmbogățind jocul actorilor, care sunt trei la număr.
10 martie – Povestea porcului
Un povestitor așa cum altul nu e: Ion Creangă. O poveste cu haz și tâlc: „Povestea porcului”. O trupă de artiști pasionați și inspirați. Iată ingredientele principale ale unui spectacol care farmecă privitori mari și mici. O istorie în care umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea marionetiștilor sunt personaje principale.
Rămâne să vă convingeți că de multe ori „aparențele înșală” și că porcușorul năzdrăvan nu e ceea ce pare. „Din întâmplările acestea / Ce în trecut s-au depănat / A rămas numai povestea / S-o spunem din sat în sat. / Cu ea noi ne mândrim / Și o istorisim. / Este povestea lui / POVESTEA PORCULUI!”
17 martie – Greuceanu
Şi dacă într-o dimineaţă soarele n-ar mai răsări şi luna ar dispărea de pe cer, cine ar îndrăzni să le caute şi unde?
Cât curaj ar trebui să ai ca să smulgi luna şi soarele din ghearele zmeilor?
Ce prieteni buni cu care să te sfătuieşti înainte de a pleca în aventură şi ce ochi albaştrii să-ţi lumineze gândul atunci când întunericul te împresoară? Toate aceste întrebări şi altele încă, îşi găsesc răspunsul în Povestea lui Greuceanu, viteazul născut din dorinţa noastră de eroi.
24 martie – Jocuri magice
Un spectacol interactiv plin de culoare și veselie in care personajele păpuși (Alunica, Martinică, Lupul) si actorii (Izabela Mos, Loredana Alexandrescu si Mircea Mos) împreună cu toți copiii prezenți in sala, îl ajută pe iepurașul Mofturică sa înțeleagă importanta prieteniei.
31 martie – Aladin și lampa fermecată
Șeherezada și trupa sa de actori istorisesc regelui Șahriar povestea lui Aladin și a lămpii femecate în speranța că vor îmblânzi mânia regelui dezamăgit în dragoste. Aventurile lui Aladin – la început copil mai neastâmpărat decât toți copiii din cetate la un loc, apoi tânăr curajos și dornic de a cuceri mâna prințesei, întâlnirea acestuia cu Marele Vrăjitor și cu Djinul din lampă, descoperirea lumii din palatul sultanului, șirul de evenimente care-l transformă pe tânărul Aladin din haimana de piață în prinț – toate îl conving până în final pe rege că Șeherezada merită să trăiască și să-l facă părtaș la o nouă poveste.
Comentariile portalului
Sunteți puțin în urmă cu informațiile, domnule RASPUTIN. UAV are deja un alt rector, iar evenimentul de față nu a fost organizat, ci doar găzduit de (...)
Fiecare om are dreptul să aibă un hobby în timpul său liber!
= CE TUPEU AU PLAGIATORII == CA POLITZAII == FAC MORALA == SCARBA MI E == PRIMA DATA SA EXPLICE LA TINERI CUM AU VOTAT O PLAGIATOARE CA SA LE FIE SEFA .