Marți se continuă „bătălia” în Consiliul Local pentru Salvarea Teatrului Vechi





Așa cum anunțam astăzi, deocamdată putem vorbi doar de o primă victorie a societății civile în demersurile de a convinge Primăria, prin Consiliul Local, să cumpere valoroasa clădire a Teatrului Vechi, numit Hirschl – clădire simbol a Aradului, veche de 204 ani, care a găzduit primul teatru de pe actualul teritoriu al României.
Astăzi, consilierii USR PLUS și PSD, prin votul lor împotriva proiectului de „neexercitare a dreptului de preemțiune”, au reușit să oprească Primăria să renunțe la drepturile sale de întâietate la cumpărare, dar acest lucru nu este destul. Deocamdată, dacă treburile sunt lăsate doar așa, tot ce se întâmplă e o încetinire a pașilor investitorului privat interesat să cumpere efectiv imobilul, două săptămâni mai exact. Ca lucrurile să fie categoric clare cu privire la cine are prioritate în cumpărare, este nevoie de încă un vot în Consiliu. Anume, de un „proiect în oglindă”, prin care să se exprime exercitarea dreptului de preemțiune.
Acest lucru însă nu a fost trecut cu vederea și chiar a fost anunțat în ședința de azi de către consilierul local Dorian Curcanu (USR PLUS), care a și depus deja la Registratura Primăriei un proiect de hotărâre în acest sens, care este semnat atât de colegii săi consilieri din partidul pe care îl reprezintă, cât și de cei trei din grupul PSD.
Marți se va da, așadar, următoarea bătălie, dacă ne putem exprima așa, în ceea ce privește viitorul Teatrului Vechi. Dacă la ședința de astăzi abținerea de la vot a celorlalți consilieri (UDMR și PMP) nu a adus niciun beneficiu pentru votul celor de la PNL, situația va fi exact invers în ședința de marți. Tocmai de votul lor va atârna, ca o ață, și destinul teatrului.
Așteptăm, așadar, ziua de marți. Cu tot cu Bibarț.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)