Marș de amploare împotriva modificării legilor justiției, anunțat azi în București. Special Arad – prezent la manifestările din municipiu

  de Special Arad | 20 ianuarie 2018, 11:08 AM | Știri Arad

  1

  (foto: Gandul)

  Un mars de protest de amploare împotriva modificării legilor justitiei, a Codului penal și a Codului fiscal este anunțat sâmbătă, începând cu ora 18:00, în Piața Universității din București. Protestatarii din țară sunt chemați să li se alăture celor din Capitală la protestul “Toate drumurile duc la Bucuresti. ‘Revolutia’ generatiei noastre” . Protestatarii urmează să se adune în Piața Universității, de unde vor pleca în marș pe traseul Piața Universității – Piața Unirii – Fantani – Parlament, „cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”. 
  Un grup de protestatari din Cluj a parcurs drumul spre București, pe jos, timp de mai bine de o săptămână, pentru a participa la protestul de azi din Capitala.

  Protestul a fost inițiat de grupurile civice Corupția ucide, 600000 pentru Rezistență, Insistam, Inițiativa Romania, Asociația Civică ProFest, Contract Romania, Acțiunea Civică Galați, Declic, Umbrela Anticorupție Cluj, Aradul Civic, VeDem Just – Voci pentru Democratie și Justiție și Spațiu liber de coruptie.

  „Prin gestul nostru vrem să sensibilizăm lumea. Dacă noi reușim să mergem din Cluj până în București pe jos înseamnă că orice bucureștean poate să coboare din bloc să meargă în Piață să manifesteze, să își spună crezul”, a spus unul dintre participanții la inedita acțiune.

  Până în prezent 48.000 de persoane au anunțat că sunt interesate, iar 18.000 susțin că vor participa la acțiunea de protest de sâmbătă din Capitală.

  Mesajul organizatorilor protestului:

  „Nu uităm de modificarea codului fiscal, formularul 600, etc.

  Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi.

  Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.

  „Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie“

  Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România.

  Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie.

  La care se adaugă și modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)

  Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.

  Nu dăm înapoi.

  Avem în fața noastră două opțiuni.

  Optiunea #1 – Ne găsim o scuză, un pretext și nu participăm la proteste.

  În cele din urmă, un om în plus sau în minus nu va face o diferență. Ne vedem de ale noastre, discutăm cu prietenii că „Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurcă și fără mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te înșeli.

  Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli și fiecare dintre noi a gândit așa odată când a venit vorba de un protest.

  Așa au gândit și cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?

  Există Optiunea #2.

  Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun și să oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.

  Da, schimbarea este posibilă.

  Începe cu noi și doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte ușor.

  Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.

  Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?

  Așadar, cu câte persoane vii la protest ?

  Câte afișe și flyere poți să lipești în bloc, să pui în cutiile poștale ?

  Câte mesaje în privat și invitații la eveniment poți să trimiți?

  Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalţi încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre”, anunță pe Facebook organizatorii protestului, între care se numără grupurile Corupția ucide, 600000 pentru Rezistență, Insistăm, Inițiativa România.

  Special Arad va fi prezent la manifestările de la Arad.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vrem schimbare dar să nu se schimbe! Procurorii să fie magistrați în continuare (doar în România) și să îi scoată din viața publică pe cei de care nu le place. Frumoasa schimbare. Eu în calitate de conducător auto vreau să nu mai fiu sancționat decât dacă este de față un procuror! Și să ne anunțe public poliția când și unde se află polițiștii și pe ce traseu se deplasează! Așa la transparenta!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.