joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Asociația Aradul Civic a preluat ștafeta și a întins steagul Uniunii Europene în Arad | Foto – Video

  de Special Arad | 24 aprilie 2017, 12:39 PM | Știri Arad | Video

  0

  Ștafeta steagului Uniunii Europene a pornit acum vreo 3 săptămâni în România, iar după Galați, Sibiu și Cluj, Aradul a avut cinstea de a găzdui steagul în săptămâna ce a trecut. Urmează ca de aici să fie trimis în alte localități din România și mai apoi în afara granițelor. Cu deviza „#REZIST”, Asociația apolitică „Aradul Civic” a expus steagul în mai multe locații publice, săptămâna trecută, în municipiu și în județ, susținând valorile de unitate ale Uniunii Europene și condamnând orice tip de separatism.

  „Când o idee, o susținere a unor valori comune, un civism apolitic se întâlnește cu un grup de oameni proactivi civic, acest moment produce efecte demne de urmat. Iată ce evenimente am reușit să gândim și să realizâm împreună la Arad, pentru a da un mesaj de susținere a apartenenței României la alianța euro-atlantică”, susțin organizatorii.

  Cu această acțiune simbolică și civică, asociația arădeană vrea să întărească valorile în care cred că vor garanta dezvoltarea economiei și a societății europene, în spiritul toleranței și a valorilor democratice cuprinse și în tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

  „Suntem martorii proliferării demagogiei, a superficialității, a nonvalorii, a semi-analfabetismului funcțional. Suntem inundați prin «robinetele» informaționale cu un aflux de «Fake news», cu distorsionări ale realității și al radicalismului de orice fel. Cultul urii și a fricii naște reactii anormale și provacă rupturi ireparabile în societate. Atacul ultranaționalismului separatist a generat Brexit-ul și dacă este combinat cu îndoctrinarea, intoleranța religioasă, ignorarea drepturilor fundamentale ale omului, ni se arată o filă întunecată a istoriei, care se repetă prin votul spre autocrație și dictatură în Turcia. Glonțul urii, al intoleranței și al separatismului ne-a șuierat pe lângă ureche cu ocazia alegerilor prezidențiale din Austria și cele parlamentare din Olanda. Acum ni se pregătește «salva de tun» a extremei drepte naționaliste din Franța. Valorile care stau la baza acquis-ului comunitar, dorința comună de colaborare, conlucrare, unitate, spiritul deschis care a generat cea mai mare prosperitate economică, socială, culturală și spirituală în Europa, sunt amenițate de separatism, de demagogia ieftină și populistă, de folosirea de către politicieni (cu bună știință și fară scrupule) a fricii viscerale față de «fantome» și sperietori inventate. Europa se rupe… sau este supusă unei probe colosale de unitate”, atrage atenția Asociația Aradul Civic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.