Márki-Zay Péter este cel care îl va înfrunta pe Orbán la alegerile din 2022

  de Special Arad | 18 octombrie 2021, 11:56 AM | Internaţional

  0

  (foto: telex.hu)

  Cea de-a doua rundă a alegerilor preliminare din Ungaria și-a desemnat câștigătorul: politicianul Márki-Zay Péter, candidatul unic al mai multor partide din opoziție va fi, anul viitor, contracandidatul principal al actualului premier, Viktor Orbán.

  Potrivit Telex.hu, Márki-Zay Péter a învins-o la alegeri pe contracandidata Dobrev Klára cu 372.313 voturi (56,7%) față de 284.448 voturi (43,3%).

  Márki-Zay Péter este de profesie istoric, economist, expert în marketing și inginer electric, respectiv primarul din Hódmezővásárhely, oraș înfrățit cu Aradul. Dobrev Klára este de profesie economist și jurist și, nu în ultimul rând, soția lui Gyurcsány Ferenc, fost prim-ministru socialist înaintea lui Orbán. Alături de soțul său, ea face parte din partidul Coaliția Democrată, înființat în 2011 de către mai mulți politicieni care au părăsit partidul socialist, MSZP.

  Márki-Zay Péter va candida din partea opoziției (partidele DK – Jobbik – Momentum – MSZP – Párbeszéd – LMP) la alegerile parlamentare din primăvara 2022 împotriva premierului Viktor Orbán, reprezentantul Alianței Fidesz–KDNP.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.