Marius Lazurca, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Cristi Puiu, printre invitații speciali din acest an la Festivalul de Științe Umaniste | PROGRAM

  de [email protected] | 19 April 2017, 3:26 PM | Cultură

  0

  Între 27 și 30 aprilie, Centrul Municipal de Cultură invită arădenii la o nouă ediție – cea de-a III-a – a Festivalului de Științe Umaniste, al cărui generic și tematică, anul acesta, este „despre rău”. 

  Invitații sunt: Augustin Ioan, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir, Marius Lazurca, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Doina Jela, Cristi Puiu. Întâlnirile cu oaspeții speciali vor avea loc în mare parte la cinematograful Arta, dar și la Cafeneaua Literară Joy’s.

  Festivalul de științe umaniste este un proiect GMMC, finanțat integral de Centrul Municipal de Cultură Arad. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele.

  PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI:

  Joi 27 aprilie – Cinema Arta
  18.00 – Augustin Ioan – Lumina, absența ei și spațiul sacru
  19.30 – Ioan Stanomir – Pactul cu răul şi reinventarea identităţii. Cazul Camil Petrescu și Angelo Mitchievici – Diavolul ca tânăr ideolog: trădarea cărturarilor

  Vineri 28 aprilie – Cinema Arta
  18.00 – Marius Lazurca – Răul invizibil. Comentarii despre războiul hibrid
  19.30 – Teodor Baconschi și Adrian Papahagi – Răul între seducție și banalitate
  21.30 – Aurora de Cristi Puiu – proiecție specială în prezența regizorului

  Sâmbătă 29 aprilie – Cafeneaua literară Joy’s
  12.00 – lansare de carte: Villa Margareta de Doina Jela. Prezintă Lia Faur.

  Cinema Arta
  18.00 – Doina Jela – Ipostaze și chipuri ale răului în regimul comunist: cine a ucis-o pe Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu?
  19.30 – Cristi Puiu – Sieranevada ca rău necesar

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.