Adrian Papahagi revine la Arad și va povesti despre capodopere

  de [email protected] | 8 mai 2019, 2:34 PM | Cultură

  0

  O nouă conferință, similară cu fostul Festival de Științe Umaniste (redenumit în acest an „Conferințele Dilema Veche”), va avea loc la Arad în această lună, însă de data aceasta cu un singur invitat: filologul și eseistul român Adrian Papahagi.

  Evenimentul numit „Scriitorii povestesc capodopere” (denumirea fiind la plural și fiind un singur invitat, se indică o serie de evenimente, cu continuări pe viitor) este finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad și derulat de GMMC și va avea loc pe parcursul a două zile, 19 și 20 mai (duminică și luni), în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administratv și la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  Astfel, Adrian Papahagi va susține duminică, 19 mai, de la ora 18:00, în sala Regele Ferdinand, Conferința „Europa Christiana & Triumful Divinei Providențe”, iar a doua zi, luni, 20 mai, de la ora 9:00, va vorbi în sala festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” despre celebra operă a lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară”.

  Intrarea va fi liberă la ambele conferințe.

  Adrian Papahagi a mai fost invitat să conferențieze la Arad anul trecut, dar și în urmă cu doi ani, în ambele cazuri în cadrul fostului Festival de Științe Umaniste, organizat tot de GMMC în parteneriat cu CMCA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.