joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Măririle salariale din Sănătate și Educație sunt constituționale

  de - | 14 decembrie 2016, 2:47 PM | Naţional

  0

  CCR a decis că măririle salariale decis de Parlament pentru domeniul Sănătății și al Educației sunt constituționale. Odată cu această decizie, legea revine pe masa președintelui Klaus Iohannis, la promulgare, asta dacă președintele nu decide să o trimită în Parlament la reexaminare.

  Curtea Constituţională a României (CCR) a dezbătut, miercuri, cazul celor două sesizări formulate de PNL şi de Guvern referitoare la legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor. Aceste două sesizări au fost conexate și respinse la pachet de judecătorii CCR.

  O obiecţie de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost formulată de 65 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PNL, iar cealaltă de Guvern.

  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

  Citește continuarea pe stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.