miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Marin Sabău va fi eutanasiat în 23 august! A împușcat trei colegi și doi polițiști în Spania

  de - | 15 august 2022, 7:59 PM | Internaţional

  0

  Românul Marin Eugen Sabău, care și-a câștigat renumele de „pistolarul din Tarragona” în urma unui incident sângeros, va fi primul deținut eutanasiat în Spania. Curtea de Apel i-a acordat acestuia, la cerere și în mod definitiv, dreptul de a muri cu demnitate, chiar înainte de procesul în care e acuzat că a împușcat trei foști colegi de serviciu și 2 polițiști.

  În decembrie anul trecut, Sabău, un bărbat de 46 de ani, a deschis focul în compania unde lucrase ca agent de pază și de unde fusese concediat după mai multe conflicte la locul de muncă. El s-a plâns că este o victimă a rasismului și a urii față de români, scrie antena3.ro.

  Românul s-a dus înarmat până în dinți să se răzbune pe firma care l-a concediat

  Camerele de supraveghere au surprins imaginile șocante în care Sabău, puternic înarmat și echipat cu o vestă anti-glonț, a intrat în clădire și și-a împușcat fostul șef, rănindu-l grav.

  A mai împușcat alți doi foști colegi și apoi a fugit, deschizând focul și asupra polițiștilor care l-au încolțit într-o fermă din apropiere. Polițiștii au ripostat și l-au rănit grav pe Sabău, lăsându-l paralizat, fără nicio șansă să se recupereze.

  Dependent de îngrijiri medicale permanente, el a cerut autorităților spaniole să fie eutanasiat, în baza unei legi întrate în vigoare anul trecut. Aprobată în primă instanță, decizia a fost contestată de victimele care au supraviețuit atacului. Curtea de Apel din Tarragona a judecat contestația și a decis că românul îndeplinește condițiile pentru a avea parte de o moarte fără chinuiri.

  Presa din Spania notează că Sabău va deveni primul deținut din Spania care a obținut „dreptul la o moarte demnă”.

  Eutanasierea lui Marin Eugen Sabău riscă să lase victimele sale fără un proces și, implicit, fără despăgubiri. Eutanasierea era programată pentru data de 28 iulie însă a fost amânată în așteptarea deciziei Curții de Apel, a menținut hotărârea instanței anterioare”, a transmis Radu Trascău, corespondentul Antena 3 în Spania.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.