luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alain Delon dorește să fie eutanasiat! A fost considerat „cel mai frumos bărbat din lume”

  de - | 4 aprilie 2022, 9:23 AM | Internaţional | Monden

  0

  Alain Delon, actorul care a fost considerat „cel mai frumos om din lume”, a decis că nu vrea să mai trăiască și vrea să recurgă la sinucidere asistată. Anunțul a fost făcut de fiul actorului, Anthony Delon, care a dezvăluit că tatăl său i-ar fi cerut să promită că va fi alături de el, dacă ar decide să moară.

  Cunoscutul actor francez locuiește în Elveția încă din 1978, o țară unde „sfârșitul vieții” este legal.

  Totodată, Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a mai declarat în repetate rânduri că este în favoarea morţii asistate şi a sugerat că a făcut demersuri în acest sens.

  „Eutanasia este lucrul cel mai logic și natural de făcut. De la o anumită vârstă, avem dreptul să plecăm în mod pașnic din această lume, fără sprijinul unui spital sau al dispozitivelor de susținere a vieții”, a spus Alain Delon într-un interviu în 2021.

  Anthony, fiul său, a dezvăluit, într-un interviu acordat unei publicații franceze, că Alain Delon i-a cerut să-i promită că îl va ajuta să urmeze pașii necesari sinuciderii asistate atunci când va sosi vremea. Potrivit bărbatului, Alain Delon a fost foarte afectat de moartea fostei sale soții, Nathalie Delon, iar întreaga viața i s-a schimbat după ce aceasta a murit în cursul anului trecut, scrie capital.ro.

  Alain Delon nu a trecut peste moartea soției sale și a suferit un dublu accident vascular cerebral.

  Când a fost foarte bolnavă, Nathalie Delon a cerut să facă eutanasie, dar nu a putut să o facă din cauza legilor Franței și în cele din urmă a murit de cancer pancreatic.

  „Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat. Tatăl meu a fost marcat de moartea mamei. A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasierea. Din fericire, nu s-a recurs la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata, aveam totul pregătit, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să o văd fără viaţă. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”, a declarat Anthony, încheie capital.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.