Maratonul lansărilor de carte – în cadrul Conferinței Naționale „Administrație Românească Arădeană”

  de Special Arad | 17 May 2022, 9:09 AM | Cultură

  0

  Programul Conferinței Naționale „Administrație Românească Arădeană” va debuta cu „Maratonul lansărilor de carte”, organizat în Sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad în ziua de joi, 19 mai 2022, începând cu ora 14:00, în contextul sărbătoririi a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad.

  Cu acest prilej, vor fi lansate peste 25 de volume și reviste de specialitate, valorificând astfel cercetarea istoriografică cuprinsă în arealul Banat-Crișana, acoperind o complexă paletă informațională în ceea ce privește identitatea locală din multiple domenii ale devenirii umane: istorie, religie, sociologie, antropologie, educație, cultură, etnografie și folclor.

  Evidențiem, astfel, cel de-al XVII-lea volum al lucrării colective „Administrație Românească Arădeană – Studii din Banat-Crișana”, ce apare sub auspiciile aniversării a trei prestigioase momente de rezonanţă istorică, pe plan local și național: 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, moment care a consfințit nașterea României Mari, 200 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox din Arad și împlinirea a trei decenii de activitate de la înființarea Consiliului Județean Arad.

  Rezultat al unui efort colectiv, „Dicționarul istoric al localităților din județul Arad”, coordonatori: Sorin Bulboacă, Doru Sinaci, vol. I-III, se distinge ca o lucrare monumentală, de mare anvergură, un instrument util de lucru, atât pentru cercetători, cât și pentru profesori, studenți, elevi, funcționari din administrațiile publice locale sau, pur și simplu, pentru lectura tuturor arădenilor interesați de istorie și de trecutul județului nostru.

  În cadrul primei zile a Conferinței Naționale „Administrație Românească Arădeană”, experiența culturală va fi întregită prin lansările de carte semnate de cercetători, universitari și oameni de cultură, al căror prețios și competent aport științific se concretizează în valoroase articole și volume apreciate în sfera de specialitate.

  VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL MANIFESTĂRILOR!

  Conferința Națională „Administrație Românească Arădeană” este organizată de Instituția Prefectului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Arhiepiscopia Aradului, Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Asociația „Ștefan Cicio-Pop” Arad, Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.