Maratonistul Dănuț Cernat a ajuns ieri la Arad, după ce a străbătut alergând 15 județe deja. Campania „Turul României în pași de alergare!” sprijină copiii polițiștilor decedați de Covid

  de Special Arad | 2 august 2021, 12:22 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Fostul polițist Dănuț Cernat a pornit la data de 1 iunie din București, a străbătut 15 județe și a alergat peste 1.500 de km, ajungând la data de 1 August la Arad, continuând traseul spre Timișoara. Maratonul „Turul României în pași de alergare!” este o campanie menită a veni în sprijinul copiilor polițiștilor decedați, după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2.

  Din cauza temperaturilor caniculare, Dănuț poate alerga doar în prima parte a zilei, de obicei între orele 7,00-16,00, cu o medie de 7 km./h., aproximativ 45 de kilometri zilnic.

  Dănuț este polițist trecut în rezervă în anul 2020, până atunci desfășurându-și activitatea la D.G.P.M.B., Brigada de transport public București.

  Speră să ajungă în toate județele din România până la sfârșitul lunii august, când se va întoarce la București.

  De-a lungul vieții a înțeles importanța sportului pentru sănătate și psihic, și își propune ca, după ce va ajunge acasă, să participe la maratonul de la Riga, iar la anul să facă turul României pe bicicletă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.