duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  MApN susține că nu are în vedere extinderea poligonului din zona Dud – Tauț

  de Raluca Medeleanu | 21 iunie 2023, 3:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Localnicii adunând semnături împotriva extinderii poligonului din Tauț

  La finalul lunii mai, locuitorii din Tauț au avut o reacție negativă, luând „cu asalt” Consiliul Local, la vestea că MApN ar fi urmat să extindă poligonul și să le exproprieze, în total, de 3000 ha de teren, întrucât prin această extindere satul Dud ar rămâne practic fără pământ (pădure sau pășune, chiar locuințe și ferme). Totuși, cele mai noi informații arată că Forțelor Armate Române, deși în căutarea extinderii unor poligoane din țară, nu iau la acest moment în considerare și locația respectivă din județul Arad.

  Într-un răspuns emis astăzi jurnaliștilor de la Agerpres, Statul Major al Apărării susține că se află într-un proces de analiză a opţiunilor de extindere şi modernizare a unor poligoane, care ar fi aplicată până în 2040, însă că până la ora actuală s-a convenit doar asupra trei poligoane: din județul Brașov, Tulcea, respectiv Galați.

  „Până la acest moment au fost analizate mai multe opţiuni, dar au fost identificate posibilităţi de extindere doar în cazul a trei poligoane – Cincu, Babadag şi Smârdan. Autorităţile locale de pe raza cărora se află celelalte poligoane analizate, inclusiv poligonul de tragere Dud-Tauţ, judeţul Arad, au fost înştiinţate cu privire la faptul că obiectivele militare în discuţie nu fac, la acest moment, obiectul extinderii sau modernizării. În situaţia în care vor fi identificate nevoi de modernizare şi extindere şi pentru alte poligoane, în afara celor trei menţionate mai sus, MApN va informa cu celeritate părţile interesate şi va demara procedurile necesare cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare”, transmite MApN.

  La discuțiile aprinse de la Tauț, din 22 mai (foto), primarul comunei afirma că o asemenea măsură ar afecta serios bugetul local, prin pierderea unor taxe și impozite, iar localnicii erau revoltați că ar pierde pământ, declarând pentru Special Arad că ar urma să constituie o asociație care să se poată opune faptic extinderii poligonului.

   

  Citește și: Tauțul și Târnova sunt în fierbere. Armata expropriază aproximativ 3000 de hectare pentru extinderea poligonului (Video) • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.