duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tauțul și Târnova sunt în fierbere. Armata expropriază aproximativ 3000 de hectare pentru extinderea poligonului (Video)

  de Alin Olteanu | 22 mai 2023, 3:18 PM | Știri Arad | Târnova | Tauţ

  6

  surse foto: MApN / Special Arad

  Locuitorii, cu mic cu mare, din satele Nădăș, Dud și Tauț s-au adunat astăzi în fața Primăriei din comuna Tauț pentru a protesta față de intenția Forțelor Armate Române de a extinde poligonul și a-i expropria de mii de hectare de teren. Armata dorește să devină proprietara a încă aproximativ 3000 de hectare de pământ (pășune, intravilan, pădure), pentru a-și extinde astfel poligonul din zona Dud-Tauț. Localnicii spun că aproximativ 1300 de hectare vor fi luate din perimetrul comunei Tauț, iar 1700 de hectare  din cel al comunei Târnova.

  Practic, dacă se va realiza asta (și nu credem să i se poată opune cineva Armatei, fiindcă, cel mai probabil, este o decizie luată în CSAT), satul Dud rămâne fără pământ (pădure sau pășune. chiar locuințe și ferme).

  La discuțiile care au avut loc în interiorul Primăriei Tauț presa nu a fost lăsată să participe – de către unul dintre reprezentanții Armatei. Însă, ulterior, locuitorii prezenți ne-au declarat (vezi video) că se vor constitui într-o asociație care să se lupte cu decizia Armatei, de fapt a Statului român.

  Cu Armata nu e de „glumit”…

  Există însă mari semne de întrebare cu privire la reușita demersului locuitorilor din Dud, Tauț și Nadăș, având în vedere că de câteva luni încoace reprezentanții forțelor armate fac măsurători – asta însemnând că totul este calculat și pus la punct de mai mult timp, fără abateri de la scop, militărește.

  Este însă foarte important că – susțin oamenii – unii or să rămână fără case, locașuri și, din ce am înțeles, chiar investiții făcute în zonă, deoarece Armata va lua totul. Inclusiv un drum județean este străbătut de viitorul poligon.

  Spuneam în titlu că parcă Tauțul este blestemat.. Păi după ani de zile de judecată cu familia Colțeu, locuitorii comunei au parte acum de un alt „război”, însă cu profesioniști… Astăzi a avut loc o ședință în urma căreia, așa cum ați putut constata în video, nimeni nu a fost lămurit.

  Așa că, aproape sigur, focul încă nu e stins, nici pe departe.

  ARMATĂ

  Citește și: Je suis Nadăș! Satul din Arad și-a luat ca aliat un supercampion din K1 (FOTO)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Alde Cionca ce are de zis? Tace mâlc în cucuruz în timp ce se confiscă 3 mii de hectare din patrimoniul județului. Probabil vor să-l folosească pt exerciții NATO ca altfel nu ai atâția soldați în toată zona de Vest.
   Probabil ca se puteau găsi terenuri mai puțin valoroase pt comunitatea locală există unitate și la Sepreus de ce nu acolo? Oare generalul Coldea din Târnova are vreo legătură?

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Aici e vorba despre APARAREA TARII,dar ce va pasa voua de asta, doar voua sa va mearga bine.sunteti aceeasi protestatari de serviciu,revolutionari de paie pe care i-am mai vazut si cu alte ocazii! O sa vedeti voi ce teren o sa mai aveti daca Romania nu este aparata corespunzator, ati uitat probabil de cotele platite rusilor de catre strabunii vostri! Ridicol,l-ati luat pe lela sa va reprezinte interesele..

   --14 voturi
   +1
   -1
  3. Da,tot asa ziceam,fiindca apararea tarii este mult mai importanta decat niste petice de pamant nefertil,al meu sau al tau ! Da, in cazul de fata da, doar daca deposedeaza cetatenii, fiindca e nevoie de poligon extins de trageri militare,iar cu satenii pe terenuri nu poti face trageri cu armele si artileria! Apararea tarii este la tine mentalitate comunista? Se vede ca esti un iresponsabil care nici macar nu ai facut armata! Du-te si instruieste-te, invata sa manui armele fiindca intr-o zi vei fi nevoit sa-ti aperi tara, nevasta ,copilul ,pe mama ta ,casele,dar si pe tine! De patrioti are nevoie aceasta tara,nu de fake-uri!

   --11 voturi
   +1
   -1
  4. @Petronel dragă, trezește-te la realitate:
   – chestiile astea cu „teren de antrenament” e praf în ochii proștilor!
   E păcat de terenul ăla fertil (pădurile și pășunile intră la aceeași categorie, pt că PRODUC CEVA UTIL), ca „să te joci de-a hoții și vardiștii” sau „de-a războiul” !!!
   .
   Uită-te câte SIMULĂRI DE TOT FELUL DE DEZASTRE se fac, în permanență, consumând resurse incredibile, pozând în fața presei tot felul de situați imaginare „pt care suntem pregătiți să intervenim”, și-apoi, DE FIECARE DATĂ, în cazurile reale „suntem prinsi cu pantalonii pe vine” !
   Niciodată nu avem capacitatea de a anticipa, de a prevenii, de a minimiza efectele , ci, doar de „a evalua daunele, de a face curat și a îngropa victimele după catastrofă”. Trist și patetic…😡
   .
   Și-atunci, care mai e rostul acestor cheltuieli inutile și a timpului pierdut …?
   Crezi ca pe ucrainienii care luptă, pregătirea anterioară i-a ajutat sau învățarea la fața locului, DE NEVOIE?
   Fără să mai vb de cei mai mulți care au fugit din față războiului…
   .
   Așa că, bâiete, toate aceste ANTRENAMENTE STERILE, nu ajută cu nimic câștigarea unui război cu un inamic, cu natura sau cu orice altă catastrofă, DACĂ NU EXISTĂ CREIER și DORINȚĂ REALĂ de a face asta !!!🤔
   Dimpotrivă, îți creează o iluzie, O FALSĂ SENZAȚIE CĂ EȘTI PREGĂTIT să faci față la ceva, cu care, de fapt, „nu ai nici clin, nici mânecă”.
   .
   Și e păcat…, de timpul pierdut și de resursele cheltuite inutil…
   .
   PS: uită-te câtă campanie de educație rutieră și conducere defensiva se face, s-au tăiat copacii de pe marginea drumurilor „într-o veselie” (iar iarna avem nămeți de zăpadă pe ele), am început să avem și autostrăzi, și de aia, TOT AVEM UN GRAD F. RIDICAT DE ACCIDENTE!
   Se încearcă (inutil) și cu metode punitive (cine nu e conștient de propria viață și a familiei, ” i se fâlfâie” de amenzi !!!), si tot degeaba…
   Cum am spus: dacă NU E DORINȚĂ REALĂ și GÂNDIRE, degeaba sunt toate campaniile facute de Guvern. La fel si cu „pregătirea de război”… 😣

   +9 voturi
   +1
   -1
  5. Nu-i deloc așa frățioare, fără antrenament profesionist nu faci nimic,te împuști singur,pe de altă parte nu iei terenurile oamenilor forțat,nu e forță majoră,armata să-și achiziționeze teren unde este de vânzare,bani au,dar sunt cheltuiți pe pensii speciale și timpurii.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.