„Mandatul meu va fi fără șpagă în Primărie” – interviu acordat de Sergiu Cosmin Vlad, candidat susținut de USR pentru Primăria Municipiului Arad

  de - | 8 ianuarie 2020, 5:41 PM | Comunicate contra cost

  1

  Reporter: Prima campanie a USR care a avut un impact semnificativ a fost ”Fără penali în funcții publice”. Ce a însemnat pentru tine această campanie?

  Sergiu Cosmin Vlad: Într-adevăr campania ”Fără penali” ne-a făcut cunoscuți în toată țara. Am adunat timp de 6 luni semnături de la cetățenii României. Pentru mine, în primul rând a fost un prilej să interacționez cu oamenii, să vorbesc cu ei, să le dau ocazia să povestească despre nemulțumirile sau chiar mulțumirile lor.

  Atunci am înțeles că indiferent de simpatiile politice pe care le au cetățenii, mai presus de toate, românii își doresc să fie reprezentați de oameni cinstiți, de oameni integri, cu o moralitate neîndoielnică, în care să poată avea încredere.

  R: Pentru că a venit vorba de integritate, ce înseamnă pentru tine a fi integru?

  S.C.V.: Integritatea este una dintre cele mai puternice trăsături de caracter. De mic, la școală, îmi aduc aminte că doamna învățătoare ne-a spus că a fi integru, cuvânt pe care nu-l înțelegeam noi prea bine, este atunci când faci fapte demne și oneste nu doar când te văd ceilalți, ci și când ești singur.

  Asta am și făcut pe tot parcursul vieții mele, administrând o afacere de familie fără să fac rabat de la calitate sau implicându-mă în acele proiecte care să aducă binele concetățenilor mei.

  R: Cât de importantă este integritatea unui lider, având în vedere că ești candidat la Primăria Arad?

  S.C.V.: Ca primar, îmi propun să organizez în așa fel administrația locală încât niciun arădean să nu mai dea vreodată șpagă, pentru a obține vreo autorizație sau orice fel de act.

  Cum am spus, un lider sau un primar, trebuie să fie un om de bună credință și cu bună credință. În primul rând un bun primar își alege o echipă foarte bună de specialiști în domeniile cheie. Au trecut vremurile când se considera că primarul le poate face singur pe toate. Este greșit, iar acest lucru duce implicit la eșec, după cum s-a văzut timp de 16 ani în Arad.

  În al doilea rând, da, integritatea este calitatea necesară pentru a putea acționa în folosul cetățeanului. Integritatea este cea care pune în valoare toate celelalte calități ale unui om: loialitatea (cum poți fi un primar fără să nu le fi loial cetățenilor, să-i asculți și să vii cu soluții pentru nevoile lor), cinstea, credința, creativitatea, inițiativa, justiția.

  R: Dacă ar fi să iei pe rând aceste calități, te întreb care ar fi modul în care ai să le exprimi în calitate de primar?

  S.C.V.: De mic am învățat faptul că poți cunoaște un om după cum se poartă cu familia sa. Familia mea a fost și va fi pe primul loc în tot ceea ce fac și voi face de acum înainte. Atunci când voi fi primarul Aradului, voi gândi și voi acționa la fel cum aș face-o pentru familia mea. Aradul, este a doua mea familie, în consecință trebuie tratat cu cinste și credință.

  R: De ce creativitate? Putem avea un primar creativ?

  S.C.V.: Creativitatea este măsura inteligenței. Am terminat liceul Moise Nicoară, profil mate-info și nu ai crede că cifrele au legătură cu creativitatea. Însă creativitatea este cea care te ajută în rezolvarea de probleme, atât matematice, cât și de orice altă natură. Ca primar, trebuie să rezolvi probleme, trebuie să fii creativ pentru a găsi cele mai bune soluții pentru bunul mers al lucrurilor.

  Creativitatea este strâns legată de inițiativă. Un primar trebuie să aibă inițiativă în acțiunile pe care le întreprinde. Trebuie să fie strategul care coordonează propria echipa de specialiști. Când mă refer la inițiativă nu pot să nu mă gândesc la viziune. Viziunea este punctul forte al echipei unui primar.

  Viziunea și creativitatea sunt modalități de a pune în practică ideile noi și moderne de care cetățeanul indiferent de vârstă, are nevoie de ele. Nu putem lăsa un oraș fără să aplicăm soluții moderne și inovative pentru că avem nevoie ca Aradul să se dezvolte, să progreseze pe toate domeniile: economic, social, cultural.

  R: Vorbind ca și simplu cetățean al Aradului, ce inițiative ai avut pentru acest oraș?

  S.C.V.: Acțiunea dedicată acestui oraș cea mai dragă mie, cu care mă mândresc foarte tare, a fost ”Salvarea parcului Eminescu”, inițiativă care a avut succes cu ajutorul multor arădeni. După cum se și vede, azi încă se mai poate juca șah acolo. O altă inițiativă pe care am avut-o împreună cu colegii mei din USR Arad, a fost curățarea tuturor locurilor de joacă din Arad, unde timp de 6 luni am adunat și am curățat gunoaiele de la locurile de joacă pentru copii.

  Pot să spun că atunci când voi fi primar al Aradului, vom încuraja acțiunile civice, pentru ca cetățenii să se simtă implicați activ în viața orașului, lucru care le va aduce foarte multe beneficii.

   


  Interviul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.