luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  MAI răspunde șoferului glumeț de pe facebook

  de - | 18 iunie 2018, 10:15 AM | LOL

  2

  (foto: Arhivă)

  Ministerul Afacerilor Interne îi atenționează pe șoferi să respecte limitările de viteză, după ce a primit pe Facebook o întrebare din partea unui șofer vitezoman. „Dacă merg pe un drum cu 160 de km/h, iar din față bate vântul cu 120 km/h, ce viteză înregistrează radarul ascuns prin boscheți? Ia jucați-o p-asta”, le-a scris șoferul.

  „ Răspuns:
  1. Având în vedere că limita maximă de viteză pe un drum național este 100 km/h, ceea ce va înregistra aparatul radar va fi o amendă foarte mare plus 90 de zile suspendare a permisului de conducere.

  2. Dacă vântul are o viteză de 120 km/h, vă sfătuim să stați acasă…nu de alta, dar deja vorbim despre uragan și riscați să vă treziți pe mașină cu copaci, elemente de construcții sau chiar boscheții de care spuneați!

  3. Până să o „jucăm p’asta!”, vă recomandăm să circulați cu viteza legală…ca să nu vă jucați cu viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!
  O zi frumoasă și cu zâmbet să aveți!”, au răspuns reprezentanții MAI pe Facebook.

  În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 140 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute, astfel, 495 de permise de conducere şi au fost retrase 128 de certificate de înmatriculare, potrivit unui comunicat al IGPR.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu prea are logica.
    Doar daca facem distinctia intre infractiuni si contraventii la regimul rutier. Nu orice incalcare a codului rutier este o infractiune. In schimb, si la infractiuni si la contraventii se poate suspenda dreptul de a conduce prin retinerea permisului.
    Autorul ar trebui sa fie mai documentat si sa explice unele chestii. Nu numai sa preia, de te miri unde, niste cifre.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.