luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Mai puține restricții, în special pentru cei vaccinați! Ce a hotărât Comitetul Național pentru Situații de Urgență

  de Andreea Daniela B. | 23 septembrie 2021, 12:47 PM | Știri Arad

  2

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă Hotărâre prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19. Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează:

  a) creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
  b) creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:
  c) creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
  d) delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
  e) introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Titlul „Mai puține restricții, în special pentru cei vaccinați!” este partial corect, pentru ca este incomplet.
   Complet ar fi: „Mai puține restricții, în special pentru cei care AU CERTIFICAT VERDE…”
   Certificatul verde se poate obtine prin 3 metode:

   Certificatul digital privind COVID este o atestare a faptului că o persoană:
   – fie a fost vaccinată împotriva COVID-19
   – fie s-a testat și are un rezultat negativ
   – fie a avut COVID-19 și s-a vindecat

   De ce nu sunt „stirile” transmise corect? In general de presa si in caz particular de Special Arad?
   O zi buna!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Discriminare intre sanatosi si vaccinati, asta vad in noua hotarare! Iar orarul magazinelor de pana la ora 18:00 va creea aglomeratie si iar nu va fi bine. Dupa ora 17:30 cand, spre exemplu, eu pot ajunge in timpul zilelor de lucru la magazin, voi avea parte doar de aglomeratie. O porcarie!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.