marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Mai mulți bani pentru opt comune din Arad. Vor fi folosiți pentru introducerea gazului și extinderea rețelei de apă

  de Special Arad | 23 octombrie 2021, 10:58 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consilierii județeni au aprobat suplimentarea fondurilor repartizate comunităților locale pentru opt comune: Tauț, Vladimirescu, Macea, Șilindia, Iratoșu, Ghioroc, Frumușeni și Cermei, suma totală fiind de 1,5 milioane de lei.

  De asemenea, au fost votate solicitările a șase comune arădene, care doresc relocarea sumelor primite la începutul anului, de la obiectivele propuse inițial spre alte proiecte. Cele șase comune sunt Zerind, Păuliș, Buteni, Șeitin, Șagu și Vinga.

  Am fost și suntem întotdeauna partenerii administrațiilor locale, pentru a le susține financiar proiectele. Astăzi am decis alocări suplimentare pentru opt comune arădene, pentru ca acestea să-și îndeplinească obiectivele pe care și le-au propus la începutul anului sau să-și finalizeze alte obiective. Am suplimentat, spre exemplu, sumele destinate introducerii gazului în Cermei, realizării studiului de fezabilitate tot pentru gaz în Iratoșu sau a extinderii rețelei de apă în satul Cicir. De asemenea, lăsăm la latitudinea primarilor și consiliilor locale să decidă și în privința relocării sumelor inițiale, către alte obiective, în funcție de prioritățile și necesitățile comunităților respective. Așa am procedat și de această dată și am răspuns pozitiv solicitărilor a șase primării, fonduri care se regăsesc în rețele de alimentare cu apă, în iluminat public, modernizări străzi și trotuare”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
  Anual, Consiliul Județean repartizează unităților administrativ-teritoriale fonduri pentru proiectele pe care acestea le derulează. Aceste resurse financiare provin din sumele corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.