duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mai mulți alpiniști, morți după ce au încercat să cucerească cel mai înalt vulcan activ din Rusia

  de Special Arad | 4 septembrie 2022, 12:32 PM | Internaţional

  0

  (foto: Fotografie cu rol ilustrativ )

  12 alpinişti au încercat să cucerească cel mai înalt vulcan activ din Rusia. La peste 4.000 de metri s-a petrecut un accident şi şase dintre membrii grupului s-au prăbuşit în gol.

  Ascensiunea către vârful Klucevskaia Sopka de 4.754 metri a început marţi. Cel puţin şase persoane au murit în timp ce urcau pe cel mai înalt vulcan activ al Eurasiei din estul Rusiei, regiunea Kamchatka. Grupul era format din 12 alpinişti, dintre care doi erau ghizi, potrivit Mediafax.

  Accidentul s-a petrecut la aproximativ 4.000 metri altitudine. Patru dintre ei au murit pe loc în urma căderii în gol, iar alţi doi s-au stins la scurt timp. Toţi alpiniştii participanţi la expediţie sunt cetăţeni rusi.

  Salvatorii încearcă să-i găsească pe cei rămaşi în viaţă. Se crede că doi dintre alpinişti se adăpostesc într-o tabără la 3.300 de metri şi alţi patru într-un cort la 4.000 de metri. Misiunea de salvare este îngreunată de condiţiile aspre ale mediului.

  Klyuchevskaya Sopka, al cărui con simetric se ridică deasupra peninsulei Kamchatka, este cel mai înalt vulcan activ din Rusia. Vulcanul este considerat sacru de unele comunităţi indigene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.