Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC Botoșani 0-0. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 12 December 2021, 4:44 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a remizat pe propria arenă cu FC Botoșani, o remiză albă, fără goluri, după un meci zgârcit și în ocazii de poartă, asta după ce a început furibund cu patru-cinci situații foarte bune pentru ambele echipe în primul sfert de oră.

  A fost primul meci din acest campionat disputat de „Francisc Neuman” în care UTA parcă nu a avut nicio șansă de a învinge, FC Botoșani fiind superioară ca forță, ca viteză, ca joc și ca număr de ocazii. Echipa lui Croitoru a dominat clar lupta la mijlocul terenului, iar UTA nu a putut riposta decât cu mingi lungi sau încercări de contraatac atunci când mingea era recuperată în zona liniei de centru. Șutul lui Shlyakov, pătrunderea lui Miculescu finalizată cu acea minge trimisă în fața porții și șutul din careu al lui Vukcevic au fost singurele ocazii pentru UTA, o echipă care ne-a obișnuit să își creeze șase-șapte ocazii mari pe meci.

  Este un punct câștigat de UTA, un punct care o ține aproape de zona de play-off.

  Într-adevăr, așa cum susține și antrenorul Gyuszi Balint, starea gazonului și-a pus amprenta pe desfășurarea acestei partide. Un gazon mai bun probabil ar fi avantajat echipa din Botoșani, mai tehnică, cu un joc de posesie foarte bine pus la punct, dar totodată un teren bun ar fi dat și o altă viteză și precizie jocului reactiv al arădenilor. Nu este o scuză pentru nimeni faptul că s-a jucat pe gazonul execrabil de pe „Francisc Neuman”, dar este cu siguranță o rușine pentru Arad, oraș care, la o investiție cum este acest stadion nu este în stare să monteze un gazon decent.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – Sigur în intervenții la șuturile lui Florescu și a lui Ongenda, cele mai periculoase pe spațiul porții arădene, Iacob a fost inspirat și la fazele fixe ale celor de la Botoșani din preajma careului arădean. A comis acea greșeală după ce nu s-a sincronizat cu Vukcevic, greșeală care se putea încheia cu un gol al lui Erico Papa dacă ar fi nimerit poarta părăsită de portar.

  Rolandas Baravykas – 4 – Depășit la aproape fiecare acțiune ofensivă purtată de cei de la Botoșani pe partea sa, Baravykas a trecut foarte rar linia de centru a terenului, fiind practic aproape inexistent în jocul Bătrânei Doamne.

  Marko Vukcevic – 6 – Intrat la pauză în locul lui Baravykas, muntenegreanul a avut cea mai mare ocazie de gol a arădenilor, dar șutul său a fost parat de portarul Pap. Mult mai prezent în joc decât lituanianul Baravykas, Marko a făcut un joc destul de bun și pe plan defensiv, chiar dacă în unele faze a fost depășit în viteză de adversari, așa cum s-a întâmplat și la faza în care a încasat acel cartonaș galben pentru faultul la limita careului de 16 m.

  Alexandru Benga – 6 – Joc destul de sigur al lui Benga în fața unor adversari tehnici și rapizi. Cu excepția unei faze la care s-a complicat în postura de ultim apărător în fața lui Papa, Benga a jucat simplu și a dat siguranță defensivei arădene.

  Vinko Medjimorec – 5 – Deși a câștigat toate duelurile la mingile înalte, Vinko a făcut cu greu față jocului cu mingea pe jos a adversarilor. A greșit multe mingi jucate în treimea proprie, mingi care i-au pus în situații favorabile pe jucătorii echipei din Botoșani.

  Erico da Silva – 7 – Intrat în locul lui Medjimorec, Erico a dat liniște apărării și și-a câștigat toate duelurile, reușind să revină chiar și atunci când a fost destul de clar depășit în viteză. După intrarea sa, echipa din Botoșani nu a mai putut să se apropie de poarta lui Iacob decât prin faze fixe și doar o singură dată periculos, la cornerul executat de Fili pe colțul scurt al porții lui Iacob.

  Evgheny Shlyakov – 6 – Efort deosebit din partea rusului, foarte greu de depășit pe partea sa. A urcat de multe ori spre careul lui Pap, dar centrările sale au fost de cele mai multe ori o sarcină ușoară pentru portarul echipei din Botoșani. Evgheny a expediat cel mai periculos șut la poarta oaspeților, dar mingea a fost respinsă de Pap după un plonjon spectaculos.

  Modestas Vorobjovas – 7 – A fost poate cel mai important jucător al arădenilor la mijlocul terenului. În condițiile în care acea zonă a fost controlată autoritar de cei de la Botoșani, „Mode” a luptat enorm pentru fiecare minge și a reușit foarte multe recuperări. Criticat pentru jocul său cu pase în general în lateral sau înapoi, ieri lituanianul a avut prea puține alte soluții în condițiile în care jucătorii de atac au fost reduși la tăcere de blocul defensiv al adversarilor. Fără recuperările sale, Botoșaniul avea multe ocazii să vină spre careul lui Iacob în condiții de superioritate numerică.

  Juan Pablo Passaglia – 5 – Este primul punct câștigat de argentinian în fața celor de la Botoșani, punct venit la a șasea întâlnire directă. „Passa” a făcut un joc slab și a fost înlocuit la pauză tocmai pentru că ofensiv nu aducea niciun plus, iar pe jocul de apărare sau de recuperare a fost depășit de foarte multe ori.

  Idriz Batha – 6 – Intrat la pauză în locul lui Passaglia, albanezul a încercat să dea culoare jocului la mijlocul terenului. Implicat în multe dueluri unu la unu, multe dintre ele câștigate, Idriz a avut prea puține soluții de a dezvolta jocul în treimea adversă astfel încât să-și pună coechipierii în situații favorabile. S-a remarcat prin efort și determinare.

  Roger Jr. – 6 – A început avântat cu câteva mingi trimise printre picioarele fundașilor de la Botoșani, dar niciuna dintre acțiunile sale nu s-au finalizat cu ocazii de poartă. A avut prea puține șanse în fața puternicului Braun atât timp cât a evoluat în stânga, un fundaș mai puternic și cu o viteză mai bună decât a sa, dar nici cu Țigănașu nu a avut mai mulți sorți de izbândă când a jucat în banda dreaptă. S-a remarcat printr-o bună poziționare la acțiunile de atac ale celor de la Botoșani, Roger ajutându-l foarte mult pe Shlyakov pe faza defensivă.

  Desley Ubbink – 5 – E clar că nu a fost un meci pentru calitățile olandezului. Terenul greu, adversarul foarte puternic din punct de vedere fizic și cu jucători arțăgoși, toate acestea au dus la un joc foarte șters pentru Desley. A fost înlocuit în ultimul sfert de oră al meciului tocmai pentru că nu putea să-și ajute cu nimic echipa pe faza de apărare, iar în atac arădenii aproape că nu au contat.

  Liviu Antal – 5 – Trimis în teren în locul lui Ubbink, Liviu nu a adus acel plus pe care l-a reușit la meciurile cu Rapid, Craiova sau Gaz Metan. A fost blocat la fiecare acțiune în jumătatea adversă.

  David Miculescu – 6 – Puține reușite pentru David, dar un efort extraordinar în condițiile unui teren greu și a unui adversar dificil. A fost acea pătrundere pe partea dreaptă finalizată cu acea minge trimisă aproape de linia porții echipei oaspete, dar și faza la care Vukcevic a preferat un șut la poartă în locul unei pase pentru David venit foarte bine.

  Filip Dangubic – 5 – Nicio șansă nu a avut Dangubic în fața celor de la Botoșani. Depășit din punct de vedere fizic la aproape fiecare duel, Filip nu a mai reușit la acest joc nici să își pună colegii în situații favorabile. A avut o singură tentativă de a trimite un șut la poarta lui Pap, dar a fost blocat de o alunecare a lui Racovițan.

  Ioan Hora – 5 – La fel ca și Dangubic, pe care l-a înlocuit, Hora nu a avut sorți de izbândă cu fundașii Botoșaniului. S-a remarcat doar prin duelurile fizice încheiate aproape toate cu fault pentru adversar.

  Gyuszi Balint – 6 – În nota echipei, Balint nu a găsit soluții pentru ca echipa sa să controleze jocul împotriva celor de la Botoșani. A mutat bine la pauză cu Batha și Vukcevic, în condițiile în care Passaglia și Baravykas au fost sub media echipei, dar apoi nu a mai reușit să-și capaciteze jucătorii pentru a scoate mai mult decât acest rezultat de egalitate în fața unei echipe care a dominat jocul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.