miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Camera de Comerț Arad – bilanț peste dorințe, așteptări și mai mari

  de Raluca Medeleanu | 17 decembrie 2014, 5:12 PM | Business | Știri Arad | Video

  0

  Un grup numeros de colindători a poposit la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, astăzi, 17 decembrie, aducând în sufletele celor prezenți sentimentul magic al Sărbătorilor de Iarnă.

  Lucrul admirabil este că tinerii nu au nicio pregătire specială, cum s-ar gândi oricine, ascultându-le prestația, ci s-au adunat din pasiune, sub îndrumarea inițială a unei colege de-a lor, Loredana Todoca, care acum este studentă la Viena, iar pe urmă au continuat să cânte, strict colinde, sub îndrumarea mamei acesteia, Mihaela Todoca, ce le este profesoară de… fizică, la Liceul Sportiv.

  Sub această atmosferă de sărbătoare și-au celebrat cei de la Camera de Comerț din Arad încheierea unui an plin de succese.

  Conform celor spuse de către președintele Gheorghe Seculici, Camera de Comerț a oferit Aradului. de-a lungul anului acesta, 12 târguri care au adunat 900 de expozanți din România și din străinătate, vizitate de peste 40.000 de oameni, plus încă 50 de evenimente la nivelul Camerei, ele generând o activitate economică prosperă agenților economici. De-a lungul anului, s-au realizat numeroase întâlniri de afaceri și semnări de parteneriate, încurajate prin intermediul târgurilor, astfel Camera având o activitate stabilă.

  În ceea ce privește anul viitor, Gheorghe Seculici a mărturisit că are așteptări de la filiala arădeană să devină una dintre cele mai puternice la nivel național, mai ales că 2015 va fi anul în care se va schimba legislația Camerei de Comerț Naționale în favoarea agenților economici.

  Comunicat Camera de Comerț Arad

  – 2014, anul relansării activității Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad

  Anul 2014 a fost un an al consolidării și relansării pentru Camera de Comerț, Industrie  și Agricultură a județului Arad. Instituția a reușit să-și canalizeze forțele pentru a reactiva toate activitățile și serviciile oferite membrilor și agenților economici, iar bilanţul la final de 2014 este unul favorabil. Numărul operatorilor economici care devin membri ai CCIA Arad este în creștere, în acest moment instituția înregistrând peste 300 de membri.

  Echipa CCIA Arad și-a desfășurat activitatea anul acesta într-un sediu renovat și dotat la standarde europene, inaugurat la finele lunii februarie, printr-o investiție de amploare care a contribuit la o mai bună imagine a instituției și la creșterea numărului de conferințe și seminarii organizate. Este de apreciat sprijinul pe care l-am primit din partea noilor membri ai Colegiului de Conducere implicați în buna desfășurare a activității: Teodor Ardelean, Gheorghe Leucuţa, Liviu Vilogoş, Mihaela Iuga, Aurel Ionescu, Ovidiu Stoica, Camelia Suărăşan, Tiberiu Ciul și a cenzorilor Polyanki Ana, Petru Horga și Vizental Boris.

  În contextul dezvoltării relațiilor bilaterale și promovării mediului de afaceri regional, conducerea instituției a primit vizita unui număr de trei ambasadori și doi consuli onorifici cu care au fost purtate discuții de cooperare și posibilități de noi piețe în Vestul țării. Austria, Cuba, Marea Britanie, Italia și Ungaria au fost interesate de economia Aradului, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost punctul de întâlnire al intereselor de dezvoltare economică, în concordanță cu strategia europeană de cooperare transfrontalieră.

  Seria misiunilor economice organizate de instituția Camerală a fost continuată și anul acesta, cu participarea mediului de afaceri din toată regiunea de Vest și nu numai, ocazie cu care au fost desfășurate numeroase întâlniri de afaceri, seminarii și conferințe, workshopuri precum și întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu ocazia târgurilor.

  Datorită activității Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, instituția a devenit mult mai activă în cadrul sistemului cameral din România, iar președintele Gheorghe SECULICI a fost ales în funcții importante în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României, având astfel posibilitatea să reprezinte interesele mediului de afaceri la cel mai înalt nivel. Tot în acest context, instituția a contribuit la realizarea de documente de poziție care au fost înaintate factorilor decizionali.

  În ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare, au fost depuse un număr de patru proiecte pentru care se așteaptă finanțare și care urmează să fie derulate în perioada 2015-2017.

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a reluat, începând cu luna noiembrie 2014, protocolul de colaborare cu Asociația Română de Standardizare, în baza căruia instituția Camerală din Arad a devenit Centru Zonal de Informare (CZI) ASRO.

  Cele mai importante realizări vin din partea departamentului de târguri și expoziții, care a reușit anul acesta să depășească toate recordurile înregistrate până acum. Mai mult decât atât, AGROMALIM și AR-MEDICA au devenit în 2014 cele mai mari evenimente de profil din țară.

  Strategia de inovare a târgurilor și expozițiilor cu caracter internațional organizate la EXPO Arad a dat roade în 2014. Fiecare eveniment a adoptat o nouă formă, abordând noi teme de interes.

  Alte două noi evenimente au fost create pentru a răspunde nevoilor mediului economic. Sub un concept vest-european implementat de noul director general Adrian S. NEGRAU, a fost lansat EDU2JOB, un eveniment important, care a primit și vizita domnului președinte Traian Băsescu, dar și a multor alți oficiali. Festivalul Tradițiilor de Iarnă, lansat sub o nouă abordare, a creat o atmosferă de concurs, bună dispoziție și team building.

  Cele 12 evenimente de amploare națională și internațională, organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, au adunat în 2014 peste 900 de agenți economici, în calitate de expozanți.

  Peste 40.000 de persoane au vizitat EXPO Arad pe parcursul acestui an pentru a-și căuta noi parteneri de afaceri, a se informa cu privire la cele mai noi tehnologii și servicii, pentru a participa la conferințele tematice, precum și pentru a vizita expozițiile organizate.

  Alte 50 de evenimente private și expoziții au avut loc sub pavilioanele expoziționale ale CCIA Arad, un număr vizibil în creștere la EXPO Arad.

  Stabilitatea financiară înregistrată la momentul actual este una dintre cele mai importante realizări la nivel de management. Instituția Camerală din Arad se bucură de credibilitate la nivel național iar într-un timp scurt, conducerea instituției a reușit să poziționeze Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad printre primele instituții de acest gen din țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.