Maestrul Dorin Frandeș dezvăluie umorul din spatele muzicii, printr-un nou proiect educațional

  de Special Arad | 6 aprilie 2017, 12:48 PM | Educaţie

  0

  Câțiva ani de-a rândul, dirijorul arădean Dorin Frandeș a susținut, în parteneriat cu Biblioteca Județeană, un proiect despre sunetele care ne compun și care ni se adaugă vieții. Sunete muzicale și mai puțin muzicale, sau chiar deranjante, poluante fonic, sunete domestice, sunete de stradă, din grădină, dar și cosmice au devenit vedetele discuțiilor, însoțite de proiecțiile interactive, cu elevii.


  „Rătăcit printre sunete”, proiectul de anii trecuți mijlocit de dirijor, s-a transformat azi într-o semnalare a „vibrațiilor particulelor elastice înregistrate de ureche” a situațiilor comice, a sonorităților ludico – hilare.


  „Noul proiect «Umorul în muzică» va cuprinde vizionarea unei selecții de momente în care situatiile hilare vor fi generate de elemente atât sonore cât si vizuale. Artiștii, la care se va apela, fac parte dintre vârfurile artei interpretative”, a spus Dorin Frandeș.


  Devin pretexte umoristice muzicale activitățile obișnuite ca măturatul și lovirea involuntară sau voluntară a unor obiecte, prezența anumitor instrumente și sunetele scoase de acestea, performanțele vocale, ș.a.
  O primă întâlnire muzical-umoristică a avut loc în 5 aprilie la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări ”Caius Iacob”. Dirijată cu artă de maestrul Dorin Frandeș, desigur!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.