luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  MAE, atenţionare de călătorie în Spania: coduri galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină

  de - | 4 august 2021, 8:10 AM | Internaţional

  0

  Ministerul de Externe îi atenționează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că agenţia meteorologică națională a emis coduri galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru zilele de 4 și 5 august.

  Pentru data de 4 august, în Spania sunt valabile următoarele avertizări:

  *cod portocaliu de vijelii şi grindină şi cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia,
  cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Valenciană.

  Pentru 5 august:

  *cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Andaluzia.
  MAE reiterează, într-un comunicat citat de Agerpres, recomandarea de a consulta în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale.

  De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.