sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Made in Arad. Au pus 12 ghivece cu flori pentru protecţia prost executatei fântâni arteziene din Piaţa Catedralei

  de Adriana Barbu | 12 iunie 2024, 8:52 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  9

  Ghivece cu flori de jur-împrejurul fântânii arteziene din Piaţa Catedralei, ca nimeni să nu o spargă și să nu mai cadă în ea. Aceasta e soluția made in Arad găsită de autoritățile locale cot la cot cu investitorul care realizează lucrarea de modernizare de aici, chiar înainte de alegerile locale.

  Toate colţurile fântânii gândită în forma de stea (forma Cetăţii Aradului) au primit acum, după incidentul în urma căruia o dubiţă a căzut în fântână distrugând parte din ea, câte un imens ghiveci cu flori. S-a transformat, astfel,  piaţa care urma să servească drept agora (loc deschis, de întâlnire publică) şi teren de joacă pentru copii, într-un spaţiu umplut cu obstacole. Soluţia a fost aleasă cu siguranţă acum şi pe post de protecţie a fântânii arteziene de eventualele incidente similare cu cel din 17 mai, despre care puteţi citi AICI, ghivecele devenind acum bodzguarzii unei lucrări firave.

  anunt fantana 1 2

  (Lucrările la plăcile de susţinere au presupus mai mult adeziv şi s-au finalizat cu montarea de ghivece)

  Ghivece cu flori şi alte câteva poveşti ruşinoase din Piaţa Catedralei

  Dar pe același principiu, ca se eviți o altă întâmplare nefericită din piaţă, petrecută săptămâna trecută, când o arădeancă a decis să-şi spele covoraşele de maşină la fântâna arteziană din Piața Catedralei, Primăria Arad, comanditarul lucrării, și firma Tehnodomus, executantul ei, pot opri de tot apa şi jeturile fântânii. Oricum acestea par (şi) mai puţine după repararea fântânii în urma incidentului cu maşina.

  Cele 144 de jeturi de apă, de până la 7,5 metri, care ar trebui să ţâşnească din fântână par să-şi fi redus semnificativ numărul până la execuţie şi mai apoi după repararea fântânii. Dar cine stă să mai numere acum investițiile promise de Primăria Arad aici, când lucrarea pare că nu se va sfârși niciodată şi că îşi schimbă mereu coordonatele, soluţiile, forma.

  Au trecut aproape șase luni de când investiția trebuia finalizată, dar momentul pare departe chiar și acum, când deja firma contractată alege soluții de compromis pentru repararea greșelilor vizibile de execuţie.

  vehicul piata catedralei

  (Imagine surprinsă imediat după incidentul din 17 mai din Piaţa Catedralei)

  Lucrările „made în Arad” din Piaţa Catedralei

  După ce pavajul care urma să asigure legătura dintre Piaţa Avram Iancu, strada Eminescu și Turnul de apă a fost şlefuit puternic pe zona care traversează piaţa pentru ca dalele să fie la nivelul pavajului de lângă, după ce pavelele care acoperă parte însemnată din piaţă au fost puse şi scose în repetate rânduri fără ca ultima intervenție să rezolve problema de aliniament, după ce Catedrala Veche de lângă a adunat noi și extrem de vizibile crăpături pe faţadă, acum soluţia aleasă pentru stabilitatea fântânii arteziene s-a dovedit a fi ghivece de flori pe post de bodyguarzi ai acesteia, nicidecum o fântână mai solidă.

  Arteziana din Piața Catedralei pare nu îngropată la sol, ci ridicată pe un piedestal, asemeni teraselor provizorii montate vara în faţa barurilor, semănând izbitor de mult ca soluție cu o terasă din Piața Avram Iancu.

  fantana avariata Piata catedralei mai 3

  (Modul în care a fost executată lucrarea a fost vizibil după ce arteziana a fost spartă de o dubiţă)

  În mesajele primite de la cititori, câţiva ne-au atras atenţia că la Sibiu, acolo unde există o fântână arteziană la sol, pe sistemul copiat acum de Arad, se organizează raliuri de maşini, sute de concerte, trec vehicule şi sunt transportate piese de mare tonaj fără ca cineva să fi căzut în fântâna din piața modernizată în 2007.

  În 2024, la 17 ani distanţă, Aradul nu a găsit nici măcar materialele folosite în 2007 pentru a realiza o fântână arteziană care să nu se spargă sub greutatea unei dubiţe venită să monteze aici focuri de artificii de Zilele Administraţiei Locale. A găsit însă câteva ghivece cu flori care să ascundă proasta execuţie a lucrărilor, sfidându-i astfel pe arădeni și ridiculizând grija pentru banul public.

  Citeşte şi: 

  Povestea vehiculului căzut în fântâna arteziană din Piața Catedralei. O întâmplare cu şefi, directori adjuncţi, un consilier personal al primarului și un singur vinovat

  (Și) aici sunt banii dumneavoastră. Cine și când va plăti pentru avarierea fântânii şi pentru Piața Catedralei?

  Și-a spălat covorașele auto în fântâna arteziană din Piața Catedralei și s-a ales cu o amendă de 400 de lei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu tot nu inteleg cum au putut sa proiecteze fantana in asemenea hal. Cine s-a gandit ca punand placile pe niste picioruse metalice cu spatiu gol sub poate fi o solutie pe termen lung. Nici nu e vorba de masini aici, ci pur si simplu oameni, acolo se strange lumea la Inviere, cum poti sa proiectezi asa ceva? Sunt sute de fantani arteziene de genul asta solide in toate orasele lumii, de unde au putut sa vina cu un asemenea proiect, nu pot sa imi dau seama. Probabil nu au mai avut bani dupa ce s-au obosit sa faca pomeni electorale la toate cultele din Arad pentru voturile lui Bibi.

   +23 voturi
   +1
   -1
  2. @Andrei , simplu:
   – exact ca „genialitatea” de la CAPACELE DE CANALE de diverse utilități, de la noile Trotuare Placate cu Granit.
   .
   Pe lângă faptul că TOATE SUNT LA FEL, NESTANDARD, fabricate dintr-o ramă pătrată de cornier, acoperite cu exact 2 plăci dreptunghiulare de granit, iar golul de la rosturile DEMONTABILE (când se ridică capacul), UMPLUTE CU NIȘTE SILICON / MASTIC (pt a nu intra mizeria). (????!!!!)
   .
   Închipuiți-vă voi „doreii” care vor fi trimiși de urgență să remedieze ceva utilități:
   – pe lângă faptul că VOR RIDICA PE RÂND „CAPACELE” (am pus ghilimele pt că alea numai capace nu sunt, ci „preșuri de acoperit rahatul”, ca plăcile fântânii din Piața Catedralei !), ca sa-l găsească pe al lor (!!!), voi îi vedeți pe aceștia umblând cu tuburile (cel puțin 3 – 4 /”capac”) de silicon / mastic după ei, pt a umple „rosturile lui Bibarț” LA FIECARE RIDICARE A CAPACULUI (inclusiv ale celor ridicate din greșeală, ca nefiind a lor) ???
   Deja am văzut un „capac” finalizat” la care s-a intervenit ulterior, care avea rosturile conturului demontabil, umplute cu ceva RESTURI ALBE (fâșii de plastic sau rigips, nu știu exact că n-am stat să le analizez). Să vedeți ce fain va arăta tot Bulevardul cu CÂRPELI din astea, cu ce-a găsit la îndemână fiecare …
   .
   Păi ‘doreii” ăștia nu-s în stare să închidă corect NICI MĂCAR CAPACELE STANDARD din fontă, perfect etanșe în rama lor sau să pună la loc, exact cum au fost, niște amărâte de pavele de beton, și credeți c-o să-și bată capul cu trotuarele de granit a lui Bibarț?
   Să vedeți în ce hal o să arate aceste trotuare, pe care și-un RAHAT DE PASĂRE SARE-N OCHI (!!!) în 4 -5 ani de intervenții la utilități…
   .
   Țineți minte ce vă spun (dacă o mai trăii până atunci), în maxim 10 ani, toate aceste idioțenii de granit vor fi scoase (așa cum ar trebui și cu pavelele lui Falcă, de pe carosabilul din Centrul Vechi și cu „cubica” , tot a lui Falcă, de la Primărie), pt că NECESITĂ REPARAȚII PREA PRETNȚIOASE pentru superficialitatea românească.
   Și, bineînțeles, cu „alți bani, altă distracție…”😲
   .
   .
   Dar dacă ASTA și-au dorit arădenii…, parcă poți să te „răhățești” pe gustul și plăcerea lor… ?! 🤔

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.