marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lungmetrajul „Corset“, premiat anul trecut la Cannes, la Cinema Arta

  de Special Arad | 14 februarie 2023, 8:30 PM | Cultură | Film

  0

  „Corset“/„Corsage“, lungmetrajul de ficțiune al regizoarei austriece Marie Kreutzer, care avut premiera mondială anul trecut la Cannes, în secțiunea „Un Certain Regard“, unde actrița principală, Vicky Krieps a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună performanță, va putea fi văzut, la Cinematograful „Arta“ din Arad.

  Filmul va fi proiectat vineri, 17 februarie 2023, de la ora 19:00. Accesul este gratuit.

  Filmul este o relatare fictivă a unui an din viața împărătesei Elisabeta a Austriei. În Ajunul Crăciunului din 1877, ea împlinește 40 de ani și este considerată oficial o bătrână și începe să încerce să-și mențină imaginea publică, cândva idolatrizată pentru frumusețea ei.
  Filmul a fost premiat deja la numeroase festivaluri internaționale, printre care London Film Festival, Sarajevo Film Festival.
  Corset este și propunerea Austriei la Oscar la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional“ din 2023, fiind deja pe lista finaliștilor pentru Oscar.

  Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Premii:
  – Un Certain Regard – Best Performance – Cannes Film Festival 2022
  – Best Performance (Vicky Krieps) – Chicago IFF 2022
  – Best Film – London Film Festival 2022
  – Best Film – San Sebastian International Film Festival 2022

  Nominalizări:
  – Propunerea Austriei pentru o nominalizare la premiul Oscar la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional“ din 2023
  – Jameson CineFest 2022
  – Jerusalem Film Festival 2022
  – Munich Film Festival 2022

  Sinopsis:
  Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877, „Sissi” împlinește 40 de ani și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Dorința ei profundă de cunoaștere și pofta de viață nu o lasă să renunțe la visurile ei și în curând se găsește într-o stare de zbucium interior. Pleacă din Viena spre Anglia și Bavaria, unde va vizita prieteni vechi și iubiți de odinioară, căutând aventuri și energia tinereții. Știe că pe viitor i se vor impune decenii întregi de obligații și ceremonii golite de sens, dar ea se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.