marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lumea petrece în medie cam 100 de zile pe an pe internet

  de Special Arad | 4 februarie 2019, 8:07 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  Credeți că petreceți prea mult timp pe internet? Dar știi care este media timpului petrecut pe internet în fiecare țară și în medie în lume? Pentru a răspunde la această întrebare spinoasă, experții rețelei sociale HootSuite au comandat un studiu numit Digital 2019. Rezultatul este că omenirea petrece în medie 6 ore și 42 minute pe zi pe internet! Mai mult de un sfert din zi, 27% din an sau aproximativ 100 de zile pe an (98,55 zile pentru a fi mai exacți), petrecut în fața unui ecran fără întrerupere. În ciuda aparențelor, această medie este în scădere față de studiul realizat în 2018, atunci au fost în medie 6 ore și 49 de minute.

  Mai aflăm din acest studiu, prin intermediul PhonAndroid, că țările cele mai dependente de web sunt Filipine, Brazilia și Thailanda. Franța, Germania și Japonia din cele trei țări din acest clasament în care utilizatorii de internet petrec cel mai puțin timp pe web.

  Cele cinci țări în care utilizatorii de internet petrec mai mult timp, în medie, în fața unui ecran sunt Filipine (10 ore și două minute pe zi!), Brazilia (09:29), Tailanda (09:11), Columbia (9 ore) și Indonezia (8:36). Austria, Belgia, Canada, Danemarca, SUA, Franța, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Turcia, toate au un timp de conectare sub media globală. Nu au fost date referitoare la România în acest studiu.

  Cele cinci țări care petrec cel mai puțin timp pe internet sunt Elveția (04 ore și 58 de minute), Olanda (04:44), Franța (04:38), Germania (04:37) și Japonia ( 03:45). Desigur, putem interpreta aceste rezultate în mod pozitiv: ele arată că penetrarea pe internet și interesul generat în rândul publicului este de neclintit. Și este chiar deosebit de puternic în noile țări industrializate și în țările în curs de dezvoltare.

  Trebuie remarcat că în Franța, este pe locul trei din coadă, televizorul rămâne ecranul cel mai privit, în fața calculatorului și a smartphone-ului!

  De asemenea, studiul Digital 2019 arată că internetul generează un comportament de dependență. Numărul de utilizatori de smartphone-uri și de utilizatori de internet este în creștere într-un ritm mai rapid decât populația mondială. A fost o creștere cu 2 % la utilizatorii de telefonie mobilă între ianuarie 2018 și ianuarie 2019 și o creștere cu 9,1 % la utilizatorii de internet din lume în aceeași perioadă. Social media continuă să crească baza de utilizatori, a fost o creștere de 9 % la utilizatorii activi pe internet între ianuarie 2018 și ianuarie 2019 și de 10% la utilizatorii de pe smartphone în aceeași perioadă. În plus, există o creștere puternică a penetrării internetului în multe regiuni ale lunii.

  Ce pagini caută cel mai mult fanii pe internet? La produse și servicii Facebook este accesat de 213.439.863 persoane, pe locul doi se află produsele Samsung, accesate de 159.534.892 de persoane. Și, surpriză… pe locul trei este Cristiano Ronaldo, urmat de Real Madrid și Coca-Cola.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.