sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Luiza Both îi cere 500.000 de euro daune medicului Constantin George Dumitru! A fost folosită pe post de cobai

  de Special Arad | 3 noiembrie 2016, 5:09 PM | Regional

  0

  Judecătoria Timisoara a decis să pună procurorii la lucru în dosarul în care o tânără din Lupeni a reclamat faptul că a fost folosita pe post de cobai într-o clinică stomatologică din Timișoara. În urmă cu câteva zile, magistrații instanței din Timișoara au admis plângerea petentei Both Luiza Maria împotriva ordonanței de clasare emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara și a ordonanței de respingere a plângerii emisă de prim-procuror și a trimis cauza procurorului de caz în vederea completării urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

  „Desfiinteaza ordonanta de clasare emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara la data de 04.02.2016 in dosarul nr. 10230/P/2014 si ordonanta de respingere a plangerii emisa de Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 122/II/2/2016 din data de 25.04.2016. Trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati. Respinge ca neintemeiata cererea intimatilor Freddy Wallner si Constantin George Dumitru privind obligarea petentei la plata cheltuielilor judiciare in cuantum de 1.000 si respectiv 500 lei reprezentand onorariile avocatilor alesi”, se precizează în minuta hotărârii, scrie impactpress.ro.

  Tânăra a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara tragerea la răspundere penală a medicilor Freddy Wallner și Constantin George Dumitru, de la o clinică stomatologică din Timișoara, cărora le-a plătit aproape 2.500 de euro pentru patru implanturi dentare. Intervenția chirurgicala a fost făcută de medicul rezident Constantin George Dumitru, care nu avea acest drept, motiv pentru care operația s-a dovedit a fi un fiasco.

  Presedintele Colegiului Medicilor din Romania spune ca un medic rezident poate face astfel de interventii doar sub supravegherea unui medic specialist, care sa-i fie alaturi cand opereaza si care sa-si dea acordul pentru astfel de operatii. Plus ca, in cazurile de implanturi cu aditie de osoasa, este necesar sa se astepte o perioada de 6 luni pentru ca sa se vindece locul cu aditia de os, apoi se pun implanturile. Mie, acesti mafioti care m-au killerit si furat, mi-au facut toata operatia intr-o singura zi, ca sa puna mana pe toti banii”, spune Luiza Both pentru impactpress.ro.

  Pentru a aplana acest scandal medical, proprietarul clinicii, dr. Freddy Wallner, i-a propus tinerei paciente să-i refacă operația pe gratis, însă această ofertă a fost refuzată.

  Pentru daunele produse de operația greșită, Luiza Both cere tragerea la răspundere penală a medicului Constantin George Dumitru, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități și despăguburi în valoare de 500.000 de euro.

  CITEȘTE MAI MULTE PE IMPACTPRESS (CLICK AICI)

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.