ExclusivLudovic Orban, pentru Special Arad: „La Arad, în funcție e vechea conducere, cea de dinaintea alegerilor invalidate”

  de Andrei Fuliaș | 7 June 2017, 10:58 AM | Politikos | Topic special

  0

  Ludovic Orban, candidat pentru președinția Partidului Național Liberal, a comentat, telefonic, pentru Special Arad, situația în care se regăsește filiala locală condusă de Gheorghe Falcă. Deși intervenția a fost una foarte scurtă, Ludovic Orban a pus „punctul pe i” și ne-a lămurit care este poziția dumnealui și a conducerii centrale cu privire la acest „du-te vino” artificial creat de anumite personaje din Arad, între Comisia de Arbitraj și BPN.

  Ca să ne aducem aminte, ieri, printr-o intervenție șmecherească, neasumată de nimeni cu semnătură și purtând generic numele de „Conducerea PNL Arad”, Gheorghe Falcă ne informa că Biroul Politic Național al PNL s-a declarat mirat de decizia Curții de Arbitraj de a anula alegerile și că, până la judecarea recursului, conducerea nouă rămâne validată. Ei bine, se pare că această soluție e doar în capul liderului de la Arad și a celor câțiva pe care i-a târât ieri până la București

  În fapt, așa cum ne-a explicat și Ludovic Orban (pe care Falcă a anunțat că îl susține pentru mandatul de președinte), la Congresul PNL vor participa, conform statutului, 161 de delegați, însă asta nu demonstrează că BPN NU a ținut cont de decizia Curții de Arbitraj care a invalidat alegerile și a decis ceva în acest sens. „BPN nu poate invalida decizia Curții de Arbitraj pentru că statutul a fost modificat. La Congres vor participa aproximativ 160 de delegați. A rămas Biroul vechi în funcție (cel de dinaintea alegerilor anulate) și filiala Arad va fi reprezentată conform normei de reprezentare. Dar, repet, BPN nu mai poate valida sau invalida o decizie a Curții de Arbitraj pentru că nu mai are, prin statut, pârghia aceasta la îndemână.”

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.