marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările la Autostrada Moldovei au durat ceva mai mult de un sfert de oră și s-au oprit! Unii au oprit lucrul 15 minute, alții au lucrat doar 15 minute…

  de Special Arad | 17 martie 2019, 12:37 PM | Naţional

  0

  Chiar în ziua în care antreprenorul Ștefan Mandachi inaugura acel metru simbolic de autostradă de la Suceava, Liviu Dragnea, președintele PSD, anunța cu mare fast începerea lucrărilor la ceea ce se vrea Autostrada Moldovei.

  „Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru – să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România”, spunea Liviu Dragnea, vineri, la Târgoviște, declarație de la care probabil l-a luat durerea de spate. Cât de disperat să fie să ordone începerea lucrărilor chiar în ziua protestului?

  La Bacău era prezent ministrul Răzvan Cuc, alături de directorul general al CNAIR, Narcis Ștefan Neaga.

  la numai o zi după startul lucrărilor, odată cu plecarea oficialilor și inaugurarea metrului lui Mandachi, lucrările la Centura Bacăului s-au oprit. Utilajele și muncitorii par că s-au volatilizat.

  Stiridinbucovina.ro scrie că lucrările au fost oprite probabil din cauză că antreprenorul general are autorizație de construire doar pentru un sens din cele două, celălalt sens neavând încă proiectul aprobat. Tipis românesc. Birocrație până în măduva oaselor…

  Oridinul de începere al lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul atribuit în urma licitației are o valoare de 668,3 milioane de lei (aprox. 144 milioane de euro) fără TVA și prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în regim de autostradă, scrie stiridinbucovina.ro.

  PS: Dacă unii au tendința de a spune că… este weekend, oriunde în lume, la astfel de lucrări se lucrează și în weekend. 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.