luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Se așteaptă avizarea drumului de centură care să lege autostrada cu viitorul drum expres

  de Special Arad | 10 aprilie 2024, 9:09 AM | Administraţie

  1

  sediul Consiliului Județean Arad

  Comunicat. Consiliul Județean Arad așteaptă avizele pentru documentația aferentă drumului de centură care va lega autostrada de drumul expres.

  Studiul de fezabilitate al centurii de nord-est a municipiului Arad, construită de Consiliul Județean, a fost transmis astăzi pentru avizare Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

  Consiliul Județean Arad va construi un al doilea inel de centură al municipiului, după ce, în iarna acestui an, va finaliza complet primul inel de centură al Aradului, cu un pod nou peste Mureș, între Vladimirescu și Fântânele, respectiv un pasaj peste calea ferată Arad-Timișoara.

  Noua centură va face legătura între autostrada Arad-Timișoara, drumul național 7 Arad-Deva și drumul expres Arad-Oradea.
  Consiliul Județean Arad a inițiat, din fonduri proprii, elaborarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru această investiție.

  Prin implementarea acestui proiect se intenționează: conectarea Variantei Ocolitoare Nord-Est la Autostrada (A1) atât prin intermediul viitorului Drum Expres Arad – Oradea, cât şi prin viitoarea Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad- Est; conectarea indirectă la Coridorul feroviar de legătură strategică 6A – ramura nordică – în prezent magistrala 200; conectivitate indirectă la rețeaua aeroportuară regională – Aeroportul Arad.

  • Citește și: Dacă nu curge, picură. Centura de nord din Vladimirescu, tot mai aproape de a ajunge pe „bancul de lucru” · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.