Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că…

  de Lucian Valeriu | 4 iunie 2014, 9:47 PM | Cultură | Social Media

  0

  Mi-am pus status azi pe Facebook asta: Bă… amu-s trei luni, dacă-ți făceai poze singur cu telefonul erai „ultimul cocalar” și „pițipoancă narcisistă”… Acuma ești la modă! O ieșit un simpozion de toată frumusețea (and counting)… fapt pentru care mulțumesc urmăritorilor mei… prieteni virtuali și reali. Am dat o tură de heităreală prin grădina cu maci a aproapelui… recunosc… inclusiv una prin trecutu-mi… nu știu cât de proaspăt… dar, iaca, revăd pozele de pe ditamai rețeaua publică (intimidant de multe!) și realizez că au trecut fix 4 ani de zile de când mi-am pus prima poză de profil pe  facebook – iar aia era un selfie!
  Deci, sunt un fel de bunic al selfie-urilor!… așa că pot să fac mișto în foarte cunoștință de cauză. Am râs și, fără să ignor  tura aia de impuls negativ la mișto ce trecuse, mi s-a revelat brusc că wtf de uom îi ăla de nu se studiază, iubește și postează pe sine cu mândrie – și încă își mai dă și like?! Ce-avem noi împotriva bietului Narcis… de ce-l confundăm cu un personaj de prost gust, când, așa cum scrie-n mitologie, „Deși era înconjurat de dragostea și admirația celor care îl întâlneau, Narcis rămânea indiferent la atențiile și propunerile amoroase. De frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo, însă și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzând că dragostea ei nu era împărtășită. Nemesis hotărăște să îl pedepsească pe Narcis, făcându-l să își vadă chipul în apa unui izvor. Tânărul s-a îndrăgostit de acea imagine, murind de durere, fiindcă nu ajungea la tânărul din apă.”- ce avem? De ce să disprețuiești o calitate care îți vine genetic de la un asemenea… cum îi spune la combinația dintre „fiul nimfei Liriope și al râului Cephios… cum?…
  Băi, să-ți zic un secret probat pe mulți: dacă nu ești narcisist măcar de-un selfie pe trimestru, ai cam ratat anotimpul.
  Cu bune, cu rele,

  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că ți-e așa de drag de tine în momentul T zero încât restul momentelor n-au decât să se privească în ăsta și să se raporteze la el.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că ai de gând să faci o colecție de abțibilde concrete cu tine – așa cum făceai de fotbaliști sau de păpuși când erai mic(ă).
   Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că rezultatul… clasorul… insectarul ori albumul ăla ce-o să iasă va fi viața ta văzută de partea cealaltă a sinelui fotografic amator.
   Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că totul-i sub control în momentul de față – dar și că ești praf.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că vrei să te lauzi cu peisajul care te suportă, te ignoră sau te exultă.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că atâta poți – și nu găsești niciun motiv să nu te lauzi cu asta.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că vrei neapărat să ții minte în ce veșmânt te-a îmbrăcat Dumnezeu la momentul X și cât de ok ți s-a asortat asta cu fața.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că poți să mai bei.
  • Dacă îți faci selfie și ți-l pui pe wall înseamnă că plângi despre cum va fi, dar că momentan e bine.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.