Lotul 4 de autostradă Lugoj – Deva e unul dintre puținele care chiar are șanse să fie deschis anul acesta | Video

  de Special Arad | 1 mai 2019, 1:50 PM | Regional

  0

  Cei 22 de km de pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Dreva sunt printre puținii care au șanse reale de a fi deschiși circulației în acest an. Imagini aeriene arată cum constructorul român UMB se mobilizează puternic în zona dealului Șoimuș, acolo unde autostrada „mușcă” din versant și unde anul trecut au avut loc alunecări de teren – practic singura zonă a tronsonului care trebuie inalizată până la deschidere. La pachet ar putea fi gata și deschis și lotul 3, adiacent, de circa 22 de km. Ambele tronsoane au fost începute în 2013, scrie Hotnews.ro.

  Dealul Șomuș, acolo unde autostrada A1 taie o bună ucată din versant, reprezintă porțiunea care a dat cel mai mult de furcă antreprenorului UMB după ce în toamna anului trecut o parte a început s-o ia la vale și a dus la lucrări suplimentare.

  Imaginile surprinse de ziarul local Unirea arată mobilizarea constructorului pentru stabilizarea dealului de la Șoimuș și ridicarea corpului autosrăzii pe laterala versantului.

  Lot 4 – 22,14 Km – între Șoimuș și Ilia

  Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL

  Valoare contract: 419.4 milioane lei

  Contract semnat: 1 august 2013
  Stadiu (aprilie 2019): 96,2%

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.