Locuitorii orașului Lipova, chemați de Compania de Apă să încheie contracte pentru alimentarea cu apă

  de - | 12 April 2017, 11:09 AM | Lipova | Știri Arad

  0

  Reprezentanții Biroului Contracte din cadrul Companiei de Apă Arad au încheiat săptămâna trecută în orașul Lipova peste 400 de contracte și acte adiționale la contractele de furnizare / prestare  a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. Acțiunea a fost organizată pentru a veni în spijinul utilizatorilor  serviciului de alimentare cu apă și de canalizare din Lipova, aflați pe străzile pe care s-a introdus rețea publică de canalizare prin programul Pos Mediu. În total au fost încheiate 91 de contracte și 385 de acte adiționale la contracte.

  În continuare, Compania de Apă atrage atenția utilizatorilor care nu au încheiat până acum contracte sau acte adiționale, că au obligația de a intra în legalitate.

  Pentru încheierea contractelor, utilizatorii trebuie să prezinte în copie, următoarele acte:

  PERSOANELE FIZICE: actul de identitate și actul de proprietate asupra imobilului

  AGENȚII ECONOMICI: codul unic de înregistrare, actul de spațiu, certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerțului cu punctele de lucru, cartea de identitate a administratorului și ștampila.

  ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI: codul fiscal, cartea de identitate a președintelui/ administratorului și ștampila.

  În situația în care există încheiat contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, se va încheia doar un act adițional la contract, pentru serviciul de canalizare. În acest caz persoanele fizice vor prezenta doar cartea de identitate iar agenții economici doar copie după codul unic de înregistrare.

  Compania de Apă Arad aduce la cunoștință acceptul de a prelua apele uzate în rețeaua publică de canalizare. Temeiul legal îl reprezintă:

  art.6 al Anexei nr. 1 din H.G. 188/2002, modificată prin H.G. 325/2005 :”toţi deţinătorii de locuinţe individuale sau colective, ori de incinte în care se desfăşoară activităţi socio-economice, ale căror ape uzate nu pot fi epurate separat, au obligaţia să se racordeze la reţelele publice de canalizare ale localităţilor” ;

  Totodată, abonații care au sisteme de colectare a apelor uzate – fose septice, puţuri absorbante, pristere – sunt obligați să ia toate măsurile sanitare pentru dezafectarea lor, odată cu racordarea la reţelele publice de canalizare, conform prevederilor legale menționate în paragraful anterior.

  art.152 alin. 1 din Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, aprobat prin Ordinul nr.88/2007 al Preşedintelui A.N.R.S.C.: “dacă în localitate există un sistem public de canalizare, toţi utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branşament propriu, au obligaţia de a deversa apele uzate doar în reţeaua de canalizare”;

  art.152, alin. 3 din Regulamentul-cadru aprobat prin Ordinul 88/2007 al preşedintelui A.N.R.S.C. “vidanjarea este interzisă în zonele în care există realizat un sistem public de canalizare”.

  art. 31, alin 51 din Legea nr. 224/2015 pentru modificarea si completarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006  : “Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou- înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansate care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.