sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  LIVE: Metaloglobus – UTA. Arădenii au obținut un punct după un meci cu ocazii uriașe la ambele porți

  de Lucian Dănilă | 17 noiembrie 2019, 1:55 PM | Sport

  0

  UTA joacă de la ora 14 pe terenul sintetic al celor de la Metaloglobus, chiar formația pe care a antrenat-o Gyuszi Balint înainte de sosirea sa la Arad.

  De altfel antrenorul Bătrânei Doamne vorbește și acum foarte frumos despre echipa pe care anul trecut nu numai că a salvat-o de la retrogradare ci chiar a dus-o în prima jumătate a clasamentului.

  „Adversarii noștri demonstrează prin parcursul pe care l-au avut în acest sezon că este una din echipele puternice ale eșalonului secund. Au constanță, iată că au reușit să lege victorii din nou, știm că ne așteaptă o deplasare dificilă din multe puncte de vedere. Suprafața de joc de la Metaloglobus nu e una foarte bună. Vorbim despre un sintetic destul de vechi și o suprafață mai dură decât sinteticul pe care jucăm acasă. Cauzează mereu probleme medicale și va trebui să ne adaptăm. Metaloglobus are în componență jucători experimentați, jucători cu calitate cum sunt frații Herea.

  Importante sunt punctele puse în joc duminică și sunt conștient că va fi o ambiție suplimentară din partea tuturor de acolo. Și nu neapărat pentru că joacă împotriva lui Balint, pentru că – până la urmă – UTA nu înseamnă Balint.  UTA este UTA, la momentul actual o echipă importantă din punct de vedere al rezultatelor obținute, ca să nu mai vorbesc de tradiție, de istorie, de suporteri și de greutatea acestui nume în fotbalul românesc”, a spus Gyuszi Balint.

  UTA va rămâne lider în Liga a 2-a indiferent de rezultatul pardinei cu Metaloglobus. CS Mioveni nu a reușit decât un rezultat de agalitate pe terenul Concordiei Chiajna. Așa cum se poate observa citind clasamentul, Rapid și Petrolul se pare că vor fi cu adevărat echipele cu care UTA se va bate până la capăt la promovare. Rapid a învins la scor pe Pandurii, având două victorii consecutive înaintea meciului direct cu UTA (de miercuri), 5-1 la Mioveni și 4-0 cu Pandurii, echipa lui Daniel Pancu arătând astfel o formă foarte bună.

  Petrolul a obținut o remiză pe terenul celor de la FC Argeș, scor 1-1.

  Echipele de start

  Metaloglobus: 1 Gavrilaş – 6 Lung, 24 Ciubotaru, 29 Plămadă, 14 Mino, 13 Sava, 11 O. Herea,  17 Ciocâlteu, 8 Lungu, 5 Coman, 22 Vraciu. Pe bancă: 33 Geantă – 25 Cazan, 23 Duminică, 20 Vîlceanu, 21 Ionică, 26 Stoianovici, 19 Ionescu. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

  UTA: 93 Iacob – 3 A. Rus, 18 Ilie, 17 Melinte  26 Tomozei – 10 Miculescu, 27 Moise, 97 Hrezdac, 7 Ursu – 19 C. Rus, 28 Buhăcianu. Pe bancă: 12 Bolboaşă – 8 Bustea, 22 Vulturar, 9 Ioniță, 11 Oroian, 13 Deta, 30 Şeroni. Antrenor: Laszlo Balint.

  Arbitri: Robert Avram – Mihai Ionescu, Gheorghiță Bălan (toți Pitești).

  Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș).

  Observatori: Constantin Pintilie (Rm. Vîlcea), Fevronia Ion (Craiova).

  Min. 1 – A început jocul. La gazde lipsește Claudiu Herea, accidentat.

  Min. 8 – GOOOOOL UTA. La prima fază importantă a echipei arădene, Ursu trimite o centrare-șut și David Miculescu, din fața porții, a trimis mingea în poarta lui Gavrilaș: 0-1

  Min. 13 – Ocazie uriașă pentru UTA de a face 2-0. Cipri Rus a trimis o minge în spatele fundașilor adverși, Ursu a scăpat singur cu portarul dar a lovit defectuos mingea care s-a dus mult pe lângă poartă.

  În ciuda distanței mari dintre Arad și București, UTA este susținută pe arena celor de la Metaloglobus de o mică galerie.

  Min. 27: Primul șut pe poartă al celor de la Metaloglobus a fost trimis de Mino, voleu de la 25 de metri apărat de iacob. Metaloglobus împinge, de câteva minute, jocul spre careul echipei UTA. 

  Min. 29 – Ocazie mare pentru Metaloglobus. Un corner executat pe scurt și LUngu a reluat cu capul spre colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

  Min. 34 – Metaloglobus are un contratac foarte tăios după ce Andrei Rus a pierdut mingea la 60 de metri de poartă, dar Florin Ilie intervine salutar

  Ovidiu Herea, Ciocâlteu și Sava sunt tot mai periculoși în preajma careului arădenilor. Metaloglobus a avut câteva lovituri de colț care puteau pune în pericol rezultatul de pe tabelă.

  Min. 41 – Corner pentru UTA, execută Romario Moise dar Gavrilaș a reținut.

  Min. 42 – Cartonaș galben pentru Romario Moise

  Min. 45 – Ocazie uriașă pentru Metaloglobus; Ovidiu Herea trage la poartă și Melinte deviază razant cu bara porții lui Iacob.

  Min. 45: În urma cornerului, Andrei Rus și-a trimis mingea în propria poartă. 1-1

  Este 1-1 la pauză între cele două echipe, dar meciul aduce aminte de cel de la Cluj. După ce a marcat, UTA și=a mai creat o ocazie prin Ursu în minutul 13, apoi echipa a cedat parcă deliberat mijlocul terenului, iar gazdele au început să domine jocul. Până la golul egalizator, Metaloglobus și-a creat alte două bune situații de a marca.

  Min. 46 – A început repriza a doua fără modificări în cele două formații.

  Min. 47 – Ocazie uriașă pentru UTA: Buhăcianu îl găsește singur la 8 metri de poartă pe Ursu, dar mijlocașul arădean, singur cu Gavrilaș, a ratat, portarul gazdelor respingând în corner.

  Min. 48 – Buhăcianu a trimis un șut pe lângă poartă.

  Min. 51 – Melinte are nevoie de îngrijiri medicale după ce a acuzat dureri la piciorul stâng

  Min. 57 – Ocazie uriașă pentru Metaloglobus: Ovidiu Herea l-a găsit pe Lungu în poziție centrală în semicercul careului de 16 m, acesta a preluat și față în față cu Iacob a trimis defectuos alături de poartă.

  Min. 59 – Cartonaș galben pentru Sava de la Metaloglobus

  Min. 63 – Ursu șutează de la 20 de metri și Gavrilaș reține în doi timpi.

  Min 67 – Schimbare la UTA, iese Ursu și intră Bustea

  Min 68 – Ciprian Rus primește cartonaș galben după un fault la Mino

  Min 72 – Vraciu a executat un corner pentru gazde iar Plămadă a trimis din careul mic, cu capul, mult peste poartă

  Min 74 – INCREDIBILĂ ocazie pentru UTA: Romario Moise a trimis de la 25 de metri foarte puternic, Gavrilaș a respins în față și Bustea, din opt metri a șutat pentru 2-1 dar același Gavrilaș a respins în corner

  Min 76 – Uriașă ocazie pentru Metaloglobus: șutul de la 14 metri cu latul al lui Alexandru Coman este respins cu piciorul, din cădere, de Iacob

  Min 77 – SAVA este eliminat după un henț și UTA joacă finalul meciului în superioritate numerică

  Min 81 – Schimbare la UTA: iese Hrezdac, intră Alexandru Ioniță

  Min 82 – Ocazie mare pentru UTA, dar șutul din voleu al lui Ciprian Rus, din interiorul careului, a lovit bara porții lui Gavrilaș

  Min 83 – Miculescu centrează puternic în careu, dar mingea este reluată cu capul de Cipri Rus pe lângă poartă

  Min 84 – Mingea șutată de la 18 metri de Ciocâlteu lovește plasa laterală în exterior și dă emoții suporterilor arădeni

  Min 85 – Schimbare la Mioveni: Iese Ovidiu Herea și intră Gabriel Ionică

  Min 86 – Schimbare la UTA: iese Miculescu, intră Oroian

  Min 88 – Schimbare la Metaloglobus: iese Vraciu, intră Duminică

  Min 89 – cartonaș galben pentru Alexandru Ioniță

  Min 90 – Metaloglobus putea da lovitura după o dublă greșeală a lui Ilie. Ciocâlteu șutează din poziție foarte bună, de la 15 metri, dar Iacob a reținut balonul.

  Min. 91 – Tomozei iese de pe teren accidentat și UTA evoluează în zece oameni, ca și cei de la Metaloglobus

  Min 92 – Schimbare la Metaloglobus: Iese Ciocâlteu și intră Vîlceanu

  Min 92 – Ilie oprește involuntar mingea cu mâna în careul echipei UTA, dar arbitrul nu a văzut infracțiunea și UTA a scăpat de un penalty

  FINAL: Metaloglobus – UTA 1-1

  UTA ratează șansa de a se distanța de Petrolul și de CS Mioveni, dar este foarte adevărat că așa cum UTA putea câștiga meciul de la Metaloglobus, îl putea și pierde. Echipa lui Balint și-a creat ocazii mari de a marca, dar acestea au fost ratate de Ursu (de două ori) sau de Bustea. Rămâne întrebarea de ce s-a retras atât de mult spre propriul careu la scorul de 1-0, invitând practic achipa adversă să își creeze situații de gol la poarta lui Iacob. Arădenii nu și-au creat nici o situație de gol din minutul 13 și până la golul egalizator, ca apoi, la 1-1, să pună din nou presiune pe poarta lui Gavrilaș.

  Din păcate, este posibil ca UTA să-l fi pierdut pe Tomozei pentru meciul de miercuri de la ora 14 cu Rapid, meci care se va disputa în Regie.

   

  liga 21 1

  liga 22 5liga 23

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.