vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lista premianților la faza județeană a Concursului Național „Alege! Este dreptul tău!” 2018

  de Special Arad | 3 mai 2018, 10:45 PM | Educaţie

  0

  Anual, cu ocazia Zilei Internaționale a Consumatorului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale organizează, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Arad și al Protecției Consumatorului Arad, faza județeană a Concursului Național „Alege! Este dreptul tău!” pentru elevii de liceu. Și în acest an, faza județeană a acestui concurs s-a desfășurat la Colegiul Economic Arad.

  La competiție au participat elevi de la școli din municipiul și județul Arad: Liceul „Mihai Viteazul” Ineu, Colegiul Particular “Vasile Goldiș” Arad, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad și Colegiul Economic Arad. În urma celor două probe susținute de elevi, cea de testare a cunoștințelor prin test grilă, intitulată Crearea unei piețe on-line echitabile și sigure, și cea de susținere a unui eseu pe tema Costuri ascunse sle comerțului on-line, și în urma evaluării testelor și a jurizării probei de eseuri, au fost desemnați următorii câștigători:

  •  locul I – Tomșa Ariana Daria de la Colegiu Economic Arad
  •  locul al II-lea – Strapek Denis Alexandru – Colegiul Particular „Vasile Goldiș” Arad

  Cei doi câștigători vor participa la etapa națională a concursului care se va desfășura între 17-27 iunie 2018.

  Juriul pentru proba de testare a cunoștințelor și cea de susținere a eseului a fost format din: Camelia Moler– inspector şcolar pentru educație permanentă și activități extrașcolare I.Ș.J. Arad, Monica Băltărețu – director Colegiul Economic Arad, Aurica Moldovan, Dorina Dănilă și Popa Diana Florentina – profesori Colegiul Economic Arad, Gheorghe Iancu – comisar şef adjunct Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad, Andreea Roșoga – consilier juridic Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad și Todor Lădariu – reprezentant mediul de afaceri.

  În paralel, concursul a avut și o parte artistico-plastică, proba de desene la clasele I-VI și grafice la clasele a VII-a și a VIII-a. Tema desenului este intitulată Mesaje ascunse în publicitatea on-line la produse nealimentare, iar câștigătorii fazei județene vor intra în compeția națională:
  •  Marcoi Sofia – clasa I, Școala Gimnazială „Caius Iacob”Arad
  •  Iasmina Ljuba Jichici – clasa a II-a B, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Arad

  Jurizarea desenelor a fost efectuată de către o comisie formată din: Camelia Moler– inspector şcolar pentru educație permanentă și activități extrașcolare I.Ș.J. Arad, Monica Băltărețu – director Colegiul Economic Arad, Aurica Moldovan – profesor Colegiul Economic Arad, Gheorghe Iancu – comisar şef adjunct Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad, Andreea Roșoga – consilier juridic Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad, Todor Lădariu – reprezentant mediul de afaceri, Andrada Marcu- inspector școlar pentru arte I.Ș.J Arad, Daniela Stana Rață- prof.dr. artă vizuală Palatul Copiilor Arad.

  Acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.