duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Liniștea și confortul arădenilor de pe strada Lipovei, aruncate „la coș” într-o clipă. Asfaltul administrației a fost „evaporat” forțat

  de Alin Olteanu | 15 martie 2018, 11:06 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Extaz și agonie. Ieri râzi și azi îți vine să te duci să te dai cu capul de pereți…

  Te uiți seara la strada ta frumoasă, îl lauzi în gând pe Falcă pentru că, în sfârșit, după atâția ani, a asfaltat-o, te pui la somn împăcat și mulțumit că impozitul pe care-l achiți la Primăria Arad a ajuns să fie folosit și în beneficiul tău, dormi bine pentru că nu te mai trezesc mașinile care dau prin gropi în fața casei tale, plus că nici praful nu-ți mai deranjează nările și… buf! De dimineață, devreme, începe  un zgomot infernal de-ți vine să te îmraci repede și să fugi de-acasă. Nu ai cum să te gândești – nici să îți treacă prin cap cumva- că se lucrează la strada proaspăt asfaltată și îți pui în cap să te înarmezi cu răbdare când te duci să i-o „tragi” vecinului care face zgomotul asurzitor. „Ăsta e nebun la cap! Cum să facă asta așa de dimineață?” – îți spui și roșu la față din cauza nervilor ieși afară pus pe fapte mari. Iar aici… nici nu mai ști ce să faci, îți pierzi brusc toate ideile pe care le ai și începi, bineînțeles, să-i înjuri pe toți, fără să uiți niciun „sfânt”! În fața casei tale, pe șoseaua proaspăt asfaltată, pe drumul pentru care l-ai lăudat în sfârșit (și) pe primar, a apărut ditamai craterul, semnalizat regește pentru ca nu cumva să cazi… în neant.

  Da, domnilor și doamnelor, strada asfaltată „alaltăieri” de Primăria Arad a fost spartă brusc și din nouă cât era la finalul lui 2017 a devenit veche de câțiva ani în, 2018.

  Asta e România, mama ei de țară (scuzați-ne!), ăsta e Aradul secolului XXI.

  Ce am scris mai sus v-o pot confirma toți locuitorii de pe strada Lipovei, Micălaca.

  Noi nici nu ne mai chinuim să le solicităm factorilor de decizie să cerceteze și să ne spună ce s-a întâmplat pe această stradă a municipiului, finalizată anul trecut și spartă ieri și azi. Am mai făcut-o și cu alte ocazii.

  Așa că… nu-ți vine decât să dai din mână a lehamite și să spui trist: „Noi nu suntem sănătoși la cap și n-o să ne însănătoșim, din păcate, niciodată”.

  Într-adevăr, Delgaz anunță că „a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din municipiul Arad, pe străzile: Grigore Alexandrescu, Vasile Ureche, Putnei, Remus, Badea Cartan, Barsei, Ciocarliei, Dornei, Nicola Alexici, Veronica Micle, Margaritar, Cardos Iakob, Emil Garleanu, în data de 14 martie, începând cu ora 16:30, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucrează în vederea remedierii situației, reluarea treptată a alimentării cu gaze naturale fiind estimată a se realiza pe parcursul zilei de 14 martie, începând cu ora  21:00, în funcție de prezența la domiciliu a consumatorilor afectați, măsura fiind necesară pentru efectuarea operațiunilor în condiții de siguranță”. Strada Lipovei nu apare în anunțul Delgaz…

  Așa încât… ciuda și nervii au luat locul bucuriei, liniștii și confortului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păi normal că str. Lipovei nu apare în anunț, deoarece străzile afectate sunt între Bou Roșu și Piața Sârbească. În aceiași idee cu articolul, în comunicatul Primăriei cu străzile ce vor fi reparate în 2018 apar unele care de-abia ce-au fost în lucru, cu unu-doi ani în urmă (Ex.: str. D. Bolintineanu, str. Simion Popa). În schimb, altora nu le vine rândul niciodată, deși arată ca bombardate (str. Tribunul Axente, Aleea Făget, Aleea Agnita, Iustin Marșieu, Piața Spitalului, Putnei, Veronica Micle, șamd). Și ăstea-s în Centru. În cartiere, nici nu mai vorbesc. Ce să mai credem? Bieții cetățeni fac sesizări la greu (Falcă și Bibarț se tot fac că notează, la caterincile lu’ Ghilimanu), dar cine să-i asculte? Poate că și din cauza asta o fi murit Buji, săracu’.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.